Прогноза за времето - 8 ноември (сряда)

2296
Прогноза за времето - 8 ноември (сряда)
Снимка: Pixabay

С преминаването на средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система, времето у нас ще се задържи доста динамично. Днес ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, в отделни планински райони са възможни и гръмотевици. Очакват се и значителни валежи. В Източна България и през деня ще духа силен и временно бурен югозападен вятър и там ще е топло с максимални температури до 20 - 22°, а в останалата част от страната – между 10° и 15°.

Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в източните райони до 18°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Жълт код за бурен вятър е обявен по Черноморието

Жълт код за бурен вятър е обявен по Черноморието, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при...

През нощта срещу четвъртък, с преминаването на студения атмосферен фронт, значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември – към края на деня от запад-северозапад ще започне да се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след пладне ще завали дъжд. През деня ще духа силен югозападен вятър, но вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-23°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

В четвъртък валежите от запад ще спират и облачността временно ще се разкъса. В Източна България преди обяд все още ще вали дъжд. Ще е ветровито, но с тенденция до вечерта вятърът да отслабне. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°. Привечер и през нощта срещу петък облачността от запад отново ще се увеличи и на места, главно в северозападната половина от страната ще превали дъжд, в планините над 1000 метра – сняг. В петък ще е без валежи, с променлива облачност. Вятърът ще е от запад-северозапад, до умерен, към края на деня ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще са без особена промяна. В събота ще преобладава облачно време. Пак ще има валежи от дъжд. Със северозападен вятър, отново ще нахлуе студен въздух. През нощта срещу неделя в Предбалкана и високите котловинни полета е възможно да превали сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 13 май 2024 г.

Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Кой е онзи, когото наричаме „аз“ (ВИДЕО)

Времето утре - 14 май 2024 г.

Централни хали отварят врати на 23 май

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

Бивш главен секретар атакува служебния министър на електронното управление за машинния вот

Прокуратурата и МВР координират работата си за изборите на 9 юни

Драстичен спад на жертвите от ПТП у нас: Историята обаче вещае рязък скок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com