Прокурор от Пазарджик изнасял информация към кмета на Септември

5922
Прокурор от Пазарджик изнасял информация към кмета на Септември
Снимка: БГНЕС

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е напуснал поста си в края на февруари заради случая с намерените справки на ДАНС в дома на обвинения в умишлена безстопанственост и неизгодни сделки кмет на Септември Марин Рачев.

Това потвърди в сряда главният прокурор Сотир Цацаров, след като бе изслушан по случая заедно с шефа на агенцията Димитър Георгоев и вътрешния министър Валентин Радев на съвместно заседание на комисиите по вътрешен ред и контрол на службите в парламента.

Кметът на Септември платил гаранцията от 130 000 лв.

Гаранцията от 130 000 лв., която специализираният съд наложи на кмета на община Септември Марин Рачев за укриване на данъци в особен...

По думите на Цацаров "отговорността в случая не е на МВР или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик". Назначената от него проверка по случая установила, че четирите намерени в дома на Рачев документа имали "обща пресечна точка", която е Районна прокуратура Пазарджик.

Именно заради това ръководителят ѝ Георги Кацаров е подал оставка. За това бе съобщено на 20 февруари с лаконичното съобщение, че до решението на обвинителя се стигнало след разговор с Цацаров. Оставката на Кацаров вече бе приета от Висшия съдебен съвет.

"Не може да бъде установено кое е лицето осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура", уточни главният прокурор, давайки да се разбере, че прокуратурата няма да търси наказателна отговорност на Кацаров.

Цацаров уточни още, че въпросните справки на ДАНС не съдържали секретна информация – нещо доста необичайно за издаваните от агенцията документи. Според първоначалната информация на разследващите ставаше въпрос за копия, свързани с последните местни избори.

Започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

В Окръжния съд в Пазарджик започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен в укриване на данъци в размер на 115 хи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com