X
 
 

Прокурорската колегия: Иван Гешев е отличен кандидат

2075 2
photo of Прокурорската колегия: Иван Гешев е отличен кандидат
Снимка: БГНЕС
Днес се проведе първата комисия на Прокурорската колегия на ВСС. Както е известно - единственият кандидат за главен прокурор - Иван Гешев, се появи лично в залата, за да изслуша заседанието на комисията, която се излъчваше онлайн на официалния сайт на Висшия съдебен съвет.

Прокурорската колегия бе единодушна за кандидатурата на Гешев, който по думите на магистратите отговаря отлично на изискванията за длъжността.

ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава във връзка с избора на нов главен прокурор днес. Две комисии в рамките на два дн...

"Високият му професионализъм и стриктното изпълнението на служебните му задължения, отличните умения за работа в екип, покриване на изискуемите качества на ръководни административни умения, признания от редица международни институции и широка подкрепа от колегите му, както и от органи и институции, с които е работил.

Въз основата на документите, комисията по атестиране и конкурс на прокурорската колегия счита, че същият отговаря в пълнота на законовите изисквания", се посочва в доклада на комисията.

"Благодаря и на тези, които са ме подкрепили със становища на място, защото стана ясно, че са напразни надеждите на онези, които са очаквали конкурсът да извади някакви негативи в моята работа. Стана ясно, че такива няма и този доклад го показва. Но благодаря и на другите, които не са ме подкрепили, защото истината може да се установи при разкриване на различни гледни точки.

Благодаря и на колегите от други институции, които са ме подкрепили защото това отговаря на моето разбиране, че за да се постигнат резултати, трябва да има колегиалност и добро взаимодействие с всички органи от правоохранителната система, от които зависи борбата с престъпността", заяви Гешев.

ВСС: До 17 септември ще има доклади за нравствените и професионални качества на Иван Гешев

Окончателно, пленумът на ВСС насрочи изслушването на Иван Гешев за поста главен прокурор на България за 24 октомври, пише "Правен свят"...

Докладът бе приет от всички и се очаква да бъде публикуван официалната страницата на ВСС, както е по процедура. 

Утре ще заседава втората комисия по "Професионална етика" към Прокурорската колегия на ВСС, която отново ще представи доклад във връзка с избора на Гешев.

Освен обсъжданията, на които е поканен и самият Гешев, след това и самите доклади ще бъдат убликувани онлайн на сайта на ВСС.Те ще бъдат обсъдени от колегията на 9 октомври. На базата на проведено гласуване ще се определи и допустимостта на предложената кандидатура. Ако тя бъде подкрепена, изслушването на Иван Гешев за поста на ръководител на държавното обвинение ще се състои на 24 октомври.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Те ако кажат друго ще си загубят работата
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    моля ви се не пишете глупости...ако народа избира всичко всеки ден трябва да има избори...после има си компетентни хора с образование и дълга практика...а сливен махалата ще избере педофила за главен прокурор...
    : 2 !
missing image
Отново ракетни удари на Израел в Сирия

Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки обекти в Сирия, предаде БГНЕС. В Дамаск се чуха взривове, а държавната телевизия обяви,...