X
 
 

ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев

963 0
photo of ВСС обсъжда кандидатурата на Иван Гешев
Снимка: БГНЕС
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава във връзка с избора на нов главен прокурор днес. Две комисии в рамките на два дни трябва да преценят професионалните и нравствени качества на единствения кандидат за поста - Иван Гешев.

Комисията по атестиране и конкурси (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионални и нравствени качества на кандидата до 17 октомври, вторник - ще изготвят два доклада. Заседанията ще са публични, можете да ги гледате тук.

Без провокации на поредния протест срещу Иван Гешев

В поредната вечер на протести срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор пред Съдебната палата в София граждани отново настоя...

Освен обсъжданията, на които е поканен и самият Гешев, след това и самите доклади ще бъдат убликувани онлайн на сайта на ВСС.Те ще бъдат обсъдени от колегията на 9 октомври. На базата на проведено гласуване ще се определи и допустимостта на предложената кандидатура.

Ако тя бъде подкрепена, изслушването на Иван Гешев за поста на ръководител на държавното обвинение ще се състои на 24 октомври.

Actualno.com припомня, че и тази вечер ще има протест срещу кандидатурата на Гешев за поста главен прокурор и за самата процедура по избор. Той ще се проведе довечера в Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално