Протест срещу Бат Сали блокира пътя към ГКПП Гюешево

13277
Протест срещу Бат Сали блокира пътя към ГКПП Гюешево
Снимка: БГНЕС

Пътят за ГКПП-Гюешево е блокиран в знак на протест избирането на Александър Методиев - Бат Сали за депутат. Движението е спряно с голям транспарант, на който пише: „Не на Бат Сали, не на подмяната”.

На протеста присъстват кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов и граждани, информира агенция "Фокус".

В Кюстендил затвориха главния път към Гюешево

Около 700 души се събраха на днешния протест в Кюстендил. От централния площад "Велбъжд" в града, протестното шествие премина по цент...

Участниците в протеста носят плакати с надписи: „Бат Сали – платената грешка на закона”, „Бат Сали – моралът свършва тук”, „Защитаваме правата си”, „Кюстендил не е градът на Бат Сали”, „Край на подмяната” и други.

На място са директорът на ОД на МВР Кюстендил Елиян Стамболийски, както и началникът на Районно управление „Полиция” - Кюстендил Росен Трайчев.

Междувременно около 300 жители Дупница блокираха движението на Главен път Е-79. Час преди протеста жителите на Дупница бяха призовавани с музика да се включат в протестните действия срещу влизането на Александър Методиев за депутат в 43-то НС.

Недоволните отново носят български трибагреници и плакати. Те заявиха, че по никакъв начин няма да се откажат от протестните си действия. Организаторите на протеста имат разрешение да блокират движението за половин час.

Пореден протест срещу Бат Сали

Днес граждани от Кюстендил и Дупница отново въстават срещу избирането на Александър Методиев – Бат Сали за депутат в 43-то Народн...

По-рано днес в ефира на БНР кметът на Кюстендил Петър Паунов каза: "Стотиците нарушения в изборните секции в Турция, които са очевидни и с просто око... Като погледнете, по-голямата част от комисията са работили след председател и секретар, дописвани са хиляди хора, дори тези, които са били по избирателни списъци, а в по-голямата част изобщо не са гласували. Ние сме изброили 8 порока на изборите в Турция, затова очакваме отмяна на резултата".

До седмица в парламента ще бъдат внесени и предложенията на жителите от Кюстендилска област за промяна в Избирателния кодекс. В тази връзка градоначалникът заяви: "Работим по нови изборни правила, а именно промяна на избирателната система на 100% мажоритарна и вероятно в началото на следващата седмица ще бъде внесено официалното ни предложение в парламента".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com