Протест срещу протеста. Блокираха Е-79 заради ветото на Плевнелиев

13359
Протест срещу протеста. Блокираха Е-79 заради ветото на Плевнелиев

Скандалите около Закона за горите и наложеното впоследствие вето от президента Росен Плевнелиев продължават.

Сега обаче протестът се обърна.

Около 500 жители на общините Банско, Разлог и Добринище блокираха за 20 минути ГП Е-79 край Симитли в знак на протест срещу ветото на президента и в подкрепа на стария Закон за горите. За разлика от протестите в София тук полицията правеше всичко възможно, за да подпомогне митинга.

"Неорганизираният" протест бе в отговор на екологичния рекет на "жълтите павета", чийто двудневни протести доведоха да ветото на президента Росен Плевнелиев.

"Протестът ни е принципен, промените не засягат толкова нашия регион, а малките населени места, в които ще бъдат спрени инвестициите", обоснова митинга депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Разлог Любен Татарски.

"Никъде по света "еколозите" не плюят собствените си ски курорти", само в България, каза Филип Цанов, председател на Национална гражданска коалиция "Природата за хората и регионите". Според него, главен виновник за забавените промени в Закона за горите, е министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. "Но той е проблем на премиера, нека си го търпи, докато не го свали от власт", каза Цанов.

Протестиращите, сред които бяха настоящият кмет на Разлог от ГЕРБ Красимир Герчев, издигнаха плакати: "Бойко, освободи България от зелената мафия", "По-добри закони за по-добър живот", "Работа, бизнес и инвестиции не са мръсни думи", "Господин Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет" и др.

Борисов: Ветото на президента е шанс за доброто на България

"Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани". Това заяви министър-председателя...

След 20 минутната блокада, протестиращите се разотидоха, но се заканиха, че ако президентът не оттегли ветото си, ще продължат блокадите на Е-79.

Припомняме, че още вчера инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" разпространи до медиите съобщение, че граждани от Банско и Разлог излизат на протест под надслов „Да спрем екологичния рекет” .неделя, 17 юни, от 13:00 часа, в Симитли, на разклона на Банско.

В съобщението до медиите се казваше - "С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета.

Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79".

Контрапротест срещу "екологичния рекет"

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" разпространи до медиите съобщение, че граждани от Банско и Разлог излизат...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com