Протестите: Ден 111 - 111-то място в света по свобода на словото (ВИДЕО)

2260
Протестите: Ден 111 - 111-то място в света по свобода на словото (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"111 дни искаме оставката на един нахален премиер". С тези думи Арман Бабикян от "Отровното трио” откри днешният антиправителствен протест, предаде БГНЕС.

В 111-ия ден на гражданско недоволство, исканията на хората остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, електронно, дистанционно и машинно гласуване и незабавни честни предсрочни избори.

Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура

Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би тря...

Бабикян направи паралел с това, че днешният ден съвпада и с мястото, на което се намира страната ни по свобода на словото – 111-то място в света в класацията на "Репортери без граници” и на това място България закотвена от години.

Финансистът Юлиян Войнов също взе думата и коментира темата за новия бюджет, определяйки го като злокобен. "5.2 млрд. лева е дефицитът за тази година, а догодина той ще е над 4 млрд. лв.", каза той и допълни, че догодина ще бъдат заделени 3 млрд. за справяне с кризата, както и че ще бъдат дадени много пари за обществени поръчки. Според Войнов премиерът Борисов ще остави до 2023 година 30 млрд. лева завещание на бъдещите поколения.

По-рано майките от "Системата ни убива" сложиха жалейки на сградите на парламента и на Министерски съвет по време на протеста им с панихида и факелно шествие за децата на България, убивани – по думите на майките - от държавата по най-безскрупулен начин. Отслужена беше и панихида за загиналите в домове деца. Димитрина Русева от инициативата каза, че държавната система убива децата ни днес. "Могилино е живо и днес деца умират от глад", заяви Русева и добави, че домове на ужасите все още има. Междувременно от МТСП заявиха, че всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 г., а децата от тях настанени в социални услуги с близка до семейната среда, където получават грижи спрямо индивидуалните си потребности.

След панихидата хората, със запалени факли тръгнаха към Съдебната палата, за да потърсят отговорност от главния прокурор. Според тях настоящият обвинител номер едно, а също и неговите предшественици, не са се отнесли сериозно към сигналите за такива случаи и не са ги разследвали с необходимата сериозност. Там те запалиха черна димка и завързаха черни балони пред сградата на Темида.

"Отровното трио","Има такъв народ" и "Изправи се. БГ" ще наблюдават заедно изборите

"Отровното трио" се срещна днес с две извънпарламентарни партии, с които постигна съгласие съвместно да наблюдават следващите избори. Е...

Следваща спирка от протестното шествие бе сградата на социалното министерство, а от там майките се вляха в основния протест, продължаващ вече 111 дни. Точно в 21 часа с химна на републиката, Арман Бабикян закри днешната протестна вечер и препоръча на отправящите се към Орлов мост на традиционното шествие да се движат на метър и половина разстояние един от друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com