Протестите: Ден 14 - "Оставка" и хвърляне на каскети (ОБНОВЕНА)

9756
Протестите: Ден 14 - "Оставка" и хвърляне на каскети (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

Днес е 14-ят ден, откакто хиляди българи викат „Оставка“ под прозорците на властта. Исканията им остават непроменени, предаде БГНЕС.

"Протестирам с едни и същи искания вече 14-ти ден. Моето лично недоволство не стихва, а ще се усилва поради небрежността и нехайството на управляващите спрямо общественото мнение, което в момента не е в тяхна полза, - и времето не работи в тяхна полза. Пропуснаха шанса да си отидат с достойнство. Опитват се да ни изморят, което обаче няма да се случи и протестите няма да стихнат“, заяви протестиращ.

И куче със знаме на протест срещу Борисов и Гешев, нова песен за Валери Сименов (ВИДЕО)

Две седмици на протест, с искане за оставките на правителството, начело с Бойко Борисов и тази на главния прокурор Иван Гешев, продължа...

Той бе категоричен, че упорството на правителството да се задържат на власт на всяка цена въпреки очевадните проблеми във всяка сфера на държавното управление напоследък, показва, че единственото, което ги интересува, е "тяхното собствено оцеляване". „Получава се един сериозен разрив между нуждите на обществото и нуждите на управляващите, което води до нелегитимност на Народното събрание като представителство на народа към днешна дата“, коментира той.

Протестиращият припомни и основните им искания - че настояват за оставка на цялото правителство, оставка на Иван Гешев, въвеждане на промени в Изборния кодекс, които да гаранитрат честни и прозрачни избори, и нови парламентарни избори възможно най-скоро.

Междувременно пред Съдебната палата имаше "масово хвърляне на каскети", с което символично се поиска оставката на главния прокурор на България Иван Гешев.

Организатор бе младежката организация на „Да, България“ – „МлаДа България“.„Главният каскет на републиката вече ни се качи на главата, елате да му покажем къде му е мястото, имаме каскети за изхвърляне, донесете ги и вие“ – с тези призиви от „МлаДа България“ призоваха всички пред Съдебната палата.

Вотът не мина. Правителството на ГЕРБ въпреки това ще падне.

Както се очакваше, внесеният от опозицията вот на недоверие не мина. Което даде основание на някои от управляващите да се държат сякаш ...

Участниците в демонстрацията хвърлиха на стълбите на Съдебната палата каскети с надпис „Каскет, оставка“. Нямаше напрежение между протестиращите и полицията.

Самият Гешев не се срещна с протестиращите, тъй като е в годишен отпуск. Малко по-късно протестиращи замеряха сградата на Министерския съвет с рула тоалетна хартия.

В 21 часа протестът взе решение да започне блокадата на ключови точки в центъра на София. Това бяха Орлов мост; Халите; бул. Витошка и бул. "Патриарх Евтимий"; Паметникът на Васил Левски; Попа; бул. "Македония"; "Дондуков" и "Раковска". Цариградско шосе също бе затворено при алея Яворов. Движението на коли бе спряно. Почти по същото време протестиращи блокираха и площад Македония.

Блокирано бе и кръстовището на "Евлоги и Христо Георгиеви" с улица "Граф Игнатиев". За кратко се стигна и до разправии между протестиращи и пътуващи, които бяха блокирани с автомобилите си и не можеха да стигнат до домовете си. В крайна сметка, около 23,30 часа кръстовищата бяха освободени и движението се осъществяваше нормално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com