Протестите: Ден 57 – "Нас не ни е страх" (ОБНОВЕНА)

7814
Протестите: Ден 57 – "Нас не ни е страх" (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

Протестиращи отново изпълниха пространството до Президентството в 57 ден на недоволство, предава БГНЕС.

Гражданите приветстваха „Отровното трио“ - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, които малко преди началото на протеста обвиниха правителството на Борисов за грозните действия на насилие снощи. Според тях това е театрална постановка, която има за цел да убеди българското общество, че протестът не е мирен. "Благодаря ви за смелостта, че сте на този площад отново", каза на микрофона Бабикян. "Ние показахме, че нас не ни е страх. Ние сме повече и по-силни", каза от своя страна адв. Хаджигенов.

Отровното трио за сблъсъците: Грозна постановка, режисирана от полицията

"Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи. Както казваме от месеци, Борисов ще стиска властта със зъби до самия...

„Това е най-мирният протест, той е сравним с курс по Икебана“, обясни по-рано днес адвокат Хаджигенов. От „Отровното трио“ обещаха също така да сезират посланиците на ЕС и САЩ за случилото се вчера, което отдалечава България от Европа и я доближава до диктатурите в Централна Азия.

Хиляди граждани за поредна вечер скандират „Оставка“, „Мафия“ и „Мутри вън“. "Където е текло пак ще тече, но ние първо трябва да отпушим коритото", каза млад мъж от сцената на протеста. "Това, което направихме вчера, е успех. На вас "Браво", обърна се млада жена към всички протестиращи на площада.

"Мислите, че с вашите щитове и палки ще ни уплашите и ще ни махнете от тук. Не, този ден няма да дойде. Мислите си, че някога ще бъдем роби и ще лазим във вашите крака, не, заклеваме се, този ден никога няма да дойде", заяви от сцената друг протестиращ.

"Тук има диктатура на корупцията. Там, в Беларус, има многохилядни протести, в България има също прекрасни многохилядни протести, но има и съществена разлика, от която ми е много тъжно и мъчно, че половината от полицията в Беларус мина на страната на народа, а у нас не", каза архимандрит Дионисий на протеста.

Множество случаи на полицейско насилие показва ВИДЕО във фейсбук

Снощните ескалации на напрежението и полицейското насилие над протестиращи станаха основен фокус на внимание в обществото. Днес социал...

"Днес ще се разходим символно до Орлов мост, от утре вдигаме барикадите отново", заяви Николай Хаджигенов от „Отровното трио“. След този призив протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие до Орлов мост. Там те категорично заявиха, че е лъжа информацията на СДВР, че в палатките са открити взривни вещества. Демонстрантите настояха от МВР да публикуват снимки като доказателство.

В 22:30 часа протестиращите все пак преградиха кръстовището на Орлов мост с кофи за боклук и пейки. Един от представителите заяви пред репортер на БГНЕС, че блокадата е временна и символична. Тя е в отговор на действията на полицията, която разпръсна протестиращи със сила. След 00.30 часа започна премахването на поставените на пътното платно пейки, контейнери за смет и кашпи и около 1 часа движението беше възстановено. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com