Протестите: Ден 63 - Подготовка за второто Велико народно въстание (ОБНОВЕНА)

4637
Протестите: Ден 63 - Подготовка за второто Велико народно въстание (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

За поредна 63-та вечер в триъгълника на властта – между бившия Партиен дом, Министерски съвет и Президентството се събраха недоволните протестиращи срещу кабинета на Борисов и главния прокурор, предаде БГНЕС.

За 10 септември (четвъртък) е обявено така нареченото "Второ велико народно въстание" за 8.00 часа сутринта. Днес адвокат Николай Хаджигенов даде "инструкции за безопасност при задържане и полицейско насилие" във видео в социалната мрежа.

”Отровното трио” с отчет за похарчените пари, ето колко средства имат в сметката си

Лидерите на протеста от ”Отровното трио” направиха отчет на получените като дарение и изхарчени средства. В момента по смет...

"Длъжни сме да предположим, че утре отново ще има правителствени или платени от олигарсите на правителството провокатори. Такива хора вече не ги снимайте и не ги давайте на полицията, защото тя както вече знаем, не реагира. Отдръпнете се от тях. Ако обаче има достатъчно много хора, вероятно няма да може да се дръпнете никъде. Тогава просто седнете", подчертава Хаджигенов.

"Нужно е да предположим, че отново ще има полицейско насилие. Полицията и жандармерията ще бъдат оборудвани всички с противогази, което означава много повече газ. Това, което трябва да запомним като среща с този газ, е да не пипате нищо с ръце, дръжте си ръцете далеч от очите, не се мийте с вода, защото става по-лошо. Ще бъде организиран пункт както и предишния път зад фонтана пред Президентството, зад сцената. Поръчали сме сухи кърпи, ръкавици".

Антиправителствената демонстрация на 10 септември е под надслов „Второ велико народно събрание“, а очакването отново е хиляди граждани да изпълнят пространството в и около т. нар. триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, където се помещава българският Парламент.

Неформалните организатори от „Отровното трио“ вече заявиха непоколебимост в усилията си и призоваха да не се допуска насилие, както и опити за провокация, които да дискредитират мирния протест. Тази вечер демонстрантите гледаха клипове с премиера Бойко Борисов, а на сградата на бившия Партиен дом прожектираха надпис "Велико Народно въстание 10 септември". Насоки със същото съдържание се раздаваха на присъстващите. Тук се раздаваха и тениски с надписи "Мутри вън", както и "Оставка".

Хаджигенов с препоръки към протестиращите при задържане и полицейско насилие (ВИДЕО)

Адвокат Николай Хаджигенов излезе с няколко важни препоръки към протестиращите при обгазяване, полицейска атака и задържане. Ето какво ...

Протестът завърши около 22 часа без шествие днес. Организаторите посъветваха протестиращите да запазят силите си за утре. "Вземете роднините, приятелите и комшиите си, за да докажем, че спреят и водните оръдия не могат да ни откажат", каза Арман Бабикян от "Отровното трио".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com