Протестът срещу кабинета Орешарски не спира

31237
Протестът срещу кабинета Орешарски не спира

Група студенти от Софийския университет "Св . Климент Охридски" излязоха, за да се включат в станалото традиционно през последните дни протестно студентско шествие срещу правителството.

Младежите блокираха кръстовището пред университета при бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител". Тази вечер студентите са решили шествието им да обиколи сградата на университета и да не се влива в другото протестно шествие - на ДАНСwithme, което тръгва от площада пред президентството, уточниха за БТА участници в протеста.

Ректорът на УНСС: Казах на студентите да емигрират, но думите ми бяха извадени от контекст

Думите ми за емиграцията бяха извадени от контекст. Това заяви ректорът на УНСС Стати Статев в предаването „Всяка неделя”. ...

Към студентите от СУ се присъединяват колегите им от другите окупации - на УНСС, НБУ, НАТФИЗ, Художествената академия, както и от Медицинския университет. Те няма да окупират сградата на университета си, но подкрепят протеста.

От 20:00 до 22:00 ч. в аудитория 272 на СУ, откъдето тръгна окупацията, ще се състои дискусия на тема "За мафията и медиите открито" с гости Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Лекторите са основатели на сайта за разследваща журналистика Биволъ. Лекцията е само за студенти - на други желаещи да я чуят ще бъде осигурено излъчване в мрежата, казват "Ранобудните студенти".

Гост на Университета от 20:00 до 23:00 ч. ще бъде и вокалистът от група Локмаруху, който в съпровод на китарата си ще изпълни за студентите песни от репертоара си с бунтовнически песни в тяхна подкрепа. В района и тази вечер има засилено полицейско присъствие, събитието преминава без инциденти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...