Пускаме "Дунав мост-2" най-рано в края на май

11365
Пускаме "Дунав мост-2" най-рано в края на май

"Дунав мост - 2" може да бъде пуснат най-рано през втората половина на май месец, съобщи днес служебният министър на транспорта Кристиян Кръстев пред членовете на Обществения съвет в сектор "Транспорт", предаде БГНЕС.

Транспортният министър напомни, че мостът над Дунав при Видин все още няма Акт 15 и Акт 16. Сред приоритетите си по време на своя мандат министър Кръстев посочи борбата срещу сивия сектор в автомобилния транспорт, оздравяването на железниците и реализирането на проектите по ОП "Транспорт".

Пред членовете на Обществения съвет той посочи, че предстои да стартира концесията на летището в Балчик, на летище Пловдив, както и концесиите на пристанище Русе - изток, на жп гара Варна. "Контролът върху концесиите ще бъде както досега", обеща министър Кръстев.

По време на Обществения съвет бяха изказани редица притеснения и възражения във връзка с течащата процедура за приватизация на "БДЖ – Товарни превози". "БДЖ е много сериозна тема, но приканвам това да не бъде тема, която ще се обсъжда само на Обществения съвет. Спирането на процеса на приватизация е акт на Министерски съвет", коментира той, но част от членовете настояха, че самият министър на транспорта може да направи предложение за спиране на приватизационната процедура. Чуха се и мнения, че тази приватизация ще доведе до създаването на поредния частен монополист. Кръстев все пак призна, че не на всяка цена трябва да се приватизира "БДЖ - Товарни превози".

Следващото заседание на Обществения съвет ще бъде на 23 април (вторник), като идеята на министър Кръстев е основната тема, която ще се дебатира на това заседание да е БДЖ и проблемите на холдинга. В състава на Обществения съвет влизат представители на научните среди, неправителствения сектор, областните администрации, синдикалните организации, гражданското общество и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com