Пускат и последния участък на Южната дъга

8544
Пускат и последния участък на Южната дъга

И последният участък от Южната дъга на софийския Околовръстен път вече е факт. Председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров подписа Акт 16 за реконструирания път и той ще бъде въведен в експлоатация още в събота, предаде Стандарт нюз.

Дългият над три километра участък е рехабилитиран с пари от еврофондовете по оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Общата стойност на договора за строителството е 44 701 958, 68 лева с ДДС.

Новата отсечка ще поеме както локалния трафик от София, така и транзитния от магистралите "Хемус" и "Тракия". Освен това ще свързва автомагистралите с Югозападна България и съседните ни държави.

Заедно с рехабилитирания участък, в експлоатация се пуска и обновеният булевард "Климент Охридски", който пресича Околовръстното шосе. На пресечната точка е изграден мост-естакада, който да улесни преминаващите. Подпорните й стени са изградени от специален материал, който превъзхожда традиционно използваните стомана и бетон и в икономическо, и в техническо отношение.

Южната дъга била подарък за РД на Борисов

Въвеждането в експлоатация днес на основното трасе на Южната дъга на софийския околовръстен път в участъка от кв. "Младост" до разкло...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com