Първа копка на път между Ковачевица и Горно Дряново

16422
Първа копка на път между Ковачевица и Горно Дряново

Министърът на земеделието Димитър Греков направи първа копка за изграждането на горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново.

"Това е първата голяма инвестиция в горска пътна мрежа в района от 15 години насам и е един от най-значимите проекти в програмата за развитие на Югозападното държавно предприятие за 2014 г.", заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на първа копка за изграждането на алтернативен горски автомобилен път между селата Ковачевица и Горно Дряново, община Гърмен, област Благоевград.

Греков: Служителите на "Напоителни системи" вече трябва да са получили парите си

Парите за предприятието пред фалит "Напоителни системи" са преведени, днес трябва да са по сметките на хората. Това стана ясно от из...

Пътят е с дължина близо 15 километра и осигурените средства за неговото изграждане са в размер на 4,9 млн. лева. През тази година на територията на Югозападното държавно предприятие е предвидено изграждането на 8 горски пътища с обща дължина над 54 км на стойност около 18 000 000 лева. Средствата се осигуряват от фонд "Инвестиции в горите".

Димитър Греков подчерта, че с изграждането на новия горски път ще се разкрият работни места и ще се подпомогне изпълнението на лесовъдските дейности. По него ще могат да се движат и пожарни коли, за да се осигури бърза реакция при пожари в горските масиви. "През зимните месеци по този път ще се извозва и добитата дървесина, което ще доведе до по-ритмично снабдяване на населението и фирмите от дървообработващия бранш с дървен материал", допълни министърът.

Източник: Пресцентър на министерство на земеделието и храните

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com