Работещите в "Автомагистрали – Черно море" отново на протест

12838
Работещите в "Автомагистрали – Черно море" отново на протест
Снимка: БГНЕС

Работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД и днес ще предприемат синдикални и граждански действия. Те заявяват, че по тяхна информация, в утрешния дневен ред на заседанието на Министерски съвет не е включена точка във връзка с изплащането от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) на 12 млн. лева за изпълнението на участъка от Автомагистрала "Хемус", предаде БГНЕС.

Председателят на синдикалната организация на КНСБ при "Автомагистрали – Черно море" АД Господин Янков вече е изпратил официално искане до министър-председателя Пламен Орешарски и до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. В него се настоява Терзиева да изпълни поетия си ангажимент и на заседанието на Министерски съвет на 16 юли 2014 г. да се гласуват целевите средства за извършените работи от пътните строители от началото на 2014 г. до момента, съобщават от КНСБ.

"В няколко поредни заседания ни бе обещавано, че това ще се случи, но винаги бяхме лъгани. Нямаме отговор от никоя институция, до която сме писали, дали целевите средства ще бъдат осигурени, за да може да гарантираме заплатите за м. май и м. юни 2014 г. на близо 1000 души колектив", се казва още в искането.

Работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване от страна на АПИ на заработените суми и изплащане на заплатите за м. май и м. юни 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com