Ранените при катастрофата край Вакарел остават на лечение

2668
Ранените при катастрофата край Вакарел остават на лечение
Снимка: БГНЕС

Относително стабилно е състоянието на останалите за лечение в болничните заведения на столицата ранени след катастрофата край Вакарел. Това става ясно от изявленията на пиарите на болниците.

Двама от пострадалите при катастрофа на автомагистрала „Тракия“ ще прекарат почивните дни в отделението по ортопедия и травматология, съобщава агенция „Фокус“, цитирайки пиарът на Аджибадем Сити Клиник Токуда Надежда Цекулова.

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите на тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“

С решение на Министерски съвет 14 април бе обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала &bdquo...

„В момента има двама души. Вчера те бяха докарани с линейките на Спешна помощ. По-късно дойдоха две жени с леки наранявания, но те бяха обработени в Спешно отделение и след това освободени за домашно лечение“, заяви Цекулова.

„Тези двама мъже, които бяха докарани в Спешна помощ претърпяха ортопедични операции на долни крайници и са настанени в отделението по Ортопедия и травматология“, уточни тя. Цекулова заяви, че в понеделник ще стане ясно кога точно ще бъдат изписани, но при всички положения пострадалите ще прекарат почивните дни в болницата.

Настанените във ВМА след катастрофата на магистрала „Тракия“ три жени са в стабилно състояние и без опасност за живота, съобщава и Соня Колчакова, пиар на болницата. Приетите жени са на 24, 33 и 62 години. Промяна в състоянието им няма.

От УМБАЛ „Софиямед“ също уточняват, че шофьорът на катастрофиралия автобус е в стабилно състояние, но е под наблюдение н клиниката по гръдна хирургия.. Според пиарът Ваня Вълкова, докараната с шофьора жена е изписана след направените прегледи.

МВР съобщава за 6 загинали в катастрофата край Вакарел

6 души са загинали на място, а 22 лица са настанени в три болници в София след тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". Това съоб...

Без непосредствена опасност за живота са и тримата пострадали от катастрофата, настанени и в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Според съобщение на пресцентъра, нощта е преминала спокойно за тримата пациенти.

В стабилно състояние е и 13-годишното момче, което е настанено в Детска реанимация. Според изпълнителния директор проф. Асен Балтов, то е със спонтанно дишане и в съзнание, като днес предстои да му бъдат направени контролни изследвания. Майката на момчето е също добре и е настанена в травматологията на „Пирогов“. Другата пострадала жена, която остава в хирургията на болницата също е в стабилно състояние.

По-рано от УМБАЛ „Св.Анна“ - София АД съобщиха, че относително спокойно е преминала нощта и за шестте пациента, настанени в болницата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com