Рашидов отказа да е академик

5096
Рашидов отказа да е академик
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов се отказа от надпреварата за академик. Той бе номиниран в сферата на изкуството и изкуствознанието, но сам се отказа. В тази област академици станаха скулпторът Крум Дамянов и композиторът Георги Минчев. Сред монументалните произведения на Дамянов са "Камбаните" ("Знаме на мира"), "Създателите на българската държава" в Шумен и "Асеневци" във Велико Търново, съобщава „Стандарт”. Сред новите академици е и ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев. Той бе избран в областта "Биологически науки" заедно с колегата си проф. Иван Иванов от Института по молекулярна биология.

Бившият заместник-министър на здравеопазването и настоящ директор на Болницата по неврология и психиатрия "Св. Наум" проф. Иван Миланов също вече е академик. В областта "Медицина" заедно с него БАН одобри и проф. Радомир Радомиров. В сферата на инженерните науки академик става Минчо Хаджийски, който работи в областта на интелигентните системи.

Рашидов призна за липса на експонати от руския император Александър III

Дейсвително има откраднати експонати от музея в Бяла. Това призна културният министър Вежди Рашидов по време на днешния парламентарен к...

Утре в БАН пристига Македонската академия на науките, за да чества заедно с родната академия празника на св. св. Кирил и Методий - 11 май. Тържеството ще започне в 9 часа с шествие до паметника на светите братя пред Националната библиотека. В 11 часа в Големия салон на БАН започва тържествено събрание с участието на представители на двете академии. Приветствия ще поднесат председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров и председателят на МАНУ акад. Владо Камбовски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com