Разпродават имотите на Мишо Бирата

12271
Разпродават имотите на Мишо Бирата

Частен съдебен изпълнител от Русе е запорирал днес имотите на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата. Имотите са отнети след заведен иск от Банка ДСК заради 6 млн. лв. необслужен кредит от фирмата му "Хотел мениджмънт" АД, предаде БЛИЦ.
Под възбрана са поставени близо 60 недвижими имоти на дружеството и 2 фирми съдлъжници. Сред тях са хотел "Дунав плаза", 50 магазина и 21 апартамента в новоизградената му част, и бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарк "Липник".

Описаното имущество ще се оцени от вещи лица и ще се включи в регистъра на публичните продажби. Образуваното частно производство от банката и действията на съдебния изпълнител се обжалват пред окръжния съд, заяви шефът на "Дунав плаза" Георги Милчев . Кредитът е обезпечен с ипотеки, които надхвърлят трикратно размера му.

Окръжната прокуратура поднови делото за заменката на Татовата резиденция срещу 5 апартамента в новото крило на "Дунав плаза". За сключената неизгодна сделка са предявени 4 обвинения, включително на бившия областен управител на Русе Мария Димова.

Тя се разследва и за престъпление по служба, подбудителство към даване на невярно заключение и присвояване. На ексгубернаторката е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция". Първоначално делото беше образувано само срещу оценителя на имота Радка Настева заради невярна оценка.

Михаил Михов издъхна в края на март месец 2011 г. в хотел “Правец Ризорт”. Причина за смъртта му бе масивен инфаркт. Той нашумя след скандала с изтичането на СРС от разговори между премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и шефа на митниците Ваньо Танов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com