Рецепта за топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу за перфектен старт на Veganuary

4720
Рецепта за топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу за перфектен старт на Veganuary
Снимка: Lidl

Месец януари вече е тук и след пищните коледно новогодишни празници, на които трапезите ни бяха богато постлани с всевъзможни блюда, ястия и аперитиви, е хубаво да помислим и за малко разнообразие и деликатност в нашето ежедневно питателно меню. Всички знаем, че месец януари по принцип е психологическо ново начало за всеки човек, затова смятаме, че именно сега е и времето, в което всеки от нас може да опита нещо ново и нетрадиционно като идеи, вкусове и рецепти. Затова с този материал искаме да ви представим една вкусна рецепта за топла салата, която включва в себе си печени зеленчуци, червена леща и тофу.  

Самата идея за “топла салата” може да изглежда малко странно и нетипична за съзнанието при някои от вас, но повярвайте ни - след като опитате от тази лека и разтоварваща храна, ще разберете защо точно тя е толкова вкусна и подходяща именно за студените и прохладни зимни дни. Затова нека не губим повече време, а да се захващаме за изкусна кулинарна работа. 

Lidl Plus предлага 20% намаление на избрани курсове от Езикови училища Интелект

Lidl стартира новата година с атрактивна оферта на най-новия партньор в приложението си за лоялни клиенти Lidl Plus. Всеки регистрирал ...

За приготвянето на тази постна салата са необходими 2 големи моркова, 2 глави червено цвекло, 2 млечни царевици, малко чери домати, рукола или друга зелено-листна салата по избор, 100 g червена леща, 200 g тофу, пълнозърнеста багета със семена и овкусители за салатата като сусам, маслиново масло, сол и пипер.  

За успешен старт трябва да започнем с морковите и тяхното обелване и нарязване на тънки елегантни ивици, както и с оформянето на цвеклото на малки сладки кубченца. След като зеленчуците са готови за печене трябва да ги поставим във фурната с малко маслиново масло, сол и пипер за 60 мин. на 180°. Следващата процедура от приготвянето на тази топла постна салата е сваряването на лещата, като за тази цел трябва да се съобразим с указанията на нейната опаковка. Когато лещата се свари и е готова за добавяне към зеленчуците, трябва да я изцедим и овкусим със сол, пипер и маслиново масло.  

След като зеленчуците са ни изпечени и ухаят прекрасно, добавяме сварената леща към тях и започваме да нарязваме тофуто на кубчета, за да го прибавим към салатата с добавка от няколко супени лъжици сусам. Смесваме вече полуготовата ни топла салата с малко любов и настроение и преминаваме към финалната стъпка, която е нарязването на багетата на малки крутони, които трябва да ги овкусим с малко маслиново масло, сол и пипер и да ги поставим заедно с цялата салата за 20 мин. отново във фурната на 180° С.  След като извадим от фурната топлата салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу, нашата рецепта е готова, но няма как да постигнем този забележителен вкус и резултат ако не разполагаме с най-подходящите и свежи продукти за нейното приготвяне.  

Всички изброени продукти в рецептата можем да открием в магазините на Лидл, където този месец веригата дава възможност на своите клиенти да се включат в предизвикателството наречено Veganuary. Това е инициатива, която се провежда от 2014 г. насам, като с всяко изминало издание желаещите да се присъединят не спират да нарастват и през 2021 година кампанията достига рекордните 580 000 души. Целта ѝ е да информира и ангажира хората по темата за опазването на околната среда, на здравето и животните като им представи алтернативи, предлагайки рецепти и ценни съвети за хранене на растителна основа.  

Oще повече плюсове за потребителите на Lidl Plus от днес

От днес 100 от потребителите на Lidl Plus имат шанс да спечелят ваучери за пазаруване на стойност 500 лв. Късметлийските награди са още...

Клиентите на Лидл могат да се включат в инициативата с апетитни вегански предложения от собствената марка на ритейлъра Vemondo.. Освен с постоянния асортимент, през януари клиентите на веригата могат да опитат от богатото разнообразие на акционни специалитети от веган селекцията на Vemondo. В това число тофу, което е на фокус с крем за мазане в различни вкусове, което може да бъде съчетано с био вегански бисквитки. Впечатление правят и зеленчуковите тако питки, с които храненето се превръща в истинско удоволствие. За всички почитатели на млечните продукти, Vemondo предлага и специални изкушения като кокосов или соев йогурт, както и веганска моцарела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com