Референдум за Истанбулската конвенция ще струва около 30 млн. лева

2099
Референдум за Истанбулската конвенция ще струва около 30 млн. лева
Снимка: Снимка: Яна Лозева

За нас фокусът е върху парите, които биха отишли за референдум дали да ратифицираме Истанбулската конвенция. Тези пари биха се похарчили, след като например на 14 февруари свършва финансирането на кризисната телефонна линия за жертви на насилие. В България има 11 области, които нямат кризисни центрове за жертви на насилие. Това коментира психологът Катя Кръстанова от "Асоциация Анимус".

Референдумът ще струва около 30 млн. лева, но проблемът не е в парите, а в дълбокото, принципно разделение в обществото, коментира директорът на "Информационно обслужване" Михаил Константинов, посочвайки, че всички основни вероизповедания били на една позиция. Той заяви, че България има да решава други проблеми и въпросът с Истанбулската конвенция трябва да бъде прекратен. Догодина имаме евроизбори, може тогава, заедно, да се проведе плебисцит, каза още професорът-математик. Според него, с провеждане на избори и на референдум "две в едно", плебисцитът има много по-голям шанс да стигне граница, при която директно да стане закон (бел. ред. - поне толкова хора, колкото са гласували на последните парламентарни избори и повече от 50% от тях са казали "да") Константинов добави и, че сега съотношението било 2 към 1 срещу конвенцията.

Над 40 организации осъдиха позицията на Румен Радев срещу Истанбулската конвенция

45 граждански организации и фондации изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев "силно обезпокоени" от позицията му по отношени...

Докато говорим тук, хиляди българки ни гледат и научват, че никой не се интересува от тяхното страдание, каза Кръстанова пред Нова телевизия. Имаше свободни интерпретации и лични фантазии на конвенцията, убедена е тя. Обичайно, в партньорски отношения, жертвите на насилие са жени, а мъже стават жертви, когато са по-възрастни и страдат от насилие от страна на децата си.

Ако отворите конвенцията, ще видите, че става въпрос за насилие на база "джендър" – на измишльотините, обоснова се Константинов, според когото "джендър" било това, което си избираме да бъдем – дали да сме мъж или жена. Идва един брадат терорист и казва, че е жена, даде пример математикът. Кръстанова обори тезата на Константинов с пример – ако един мъж не може да нацепи дървата, а жена му го обвини какъв мъж е той тогава, това е тормоз.

Относно темата с обрязани насилствено жени, които са сочени като обект на защита от Истанбулската конвенция, Константинов заяви, че хиляди случаи имало във Франция, Англия и Холандия. Да си подписват конвенцията и да си решават проблема, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com