Решение за бъдещето на окупацията на СУ ще бъде взето тази вечер

40231
Решение за бъдещето на окупацията на СУ ще бъде взето тази вечер
Снимка: БГНЕС

След сряда, 13 ноември, окупацията на Софийския университет вероятно няма да остане в положение „пълна блокада”, но няма и да бъде свалена напълно. Това заяви един от лидерите на „Ранобудните студенти” Ивайло Динев.

В ефира на Канал 3 Динев каза, че решение какво ще стане с окупацията на СУ ще бъде взето най-вероятно тази вечер. Тогава ще има ново събрание на студентите-окупатори.

Окупацията на Софийския унивеситет спира на 13 ноември?

Ще свалим окупацията на Ректората на Софийския университет от утре. Това заяви пред Дарик радио студентът от Историческия факултет на С...

По-рано днес студентът Ангел Златков, който също е един от окупаторите, каза, че е много възможно окупацията на Софийския университет да падне още утре.

Междувременно част от протестиращите пред Народното събрание вече тръгнаха към Военния клуб. Един от тях каза, че се планира блокада на различни кръстовища в София, но не уточни кои. Протестиращи се насочиха и към храм-паметника "Александър Невски". Там имаше сблъсък с полицията, като протестиращи твърдят, че полицията е била момичета. Един студент застана пред движеща се пред "Военния клуб" кола, която минаваше по затворената улица. Оказа се, че това е дипломатически автомобил.

Пред Народното събрание имаше около 500 протестиращи студенти, включително 25 от Пловдивския университет. Част от тях са от окупирания Ректорат на СУ, друга част пристигнаха от университети от страната. Протестиращите пеят възрожденски песни, като след края на всяка песен се чуват викове „Оставка” и „Тука ще стоим”.



Лидерът на студентските протести във Франция от 1968 години подкрепи българските студенти

Студентските протести в България привлякоха вниманието на лидера на студентските протести във Франция от 1968 година Даниел Кон-Бендит....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...