Родителско сдружение призовава: Без чалга на баловете

7182
Родителско сдружение призовава: Без чалга на баловете
Снимка: БГНЕС

Без чалга на абитуриентските балове и изпращания през 2015-та - за това настояват майките от гражданско сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град“. От сдружението се обърнаха към министъра на образованието проф. Тодор Танев да сложи край на "чалга вакханалията" при изпращането на зрелостниците тази година.

„Министърът на образованието и науката проф. Танев и всички Регионални инспекторати по образованието още тази седмица да направят предписания към училищните директори абитуриентските балове и изпращания през месец май 2015 г. да не се трансформират за пореден път в истински парад на простотията, парвенющината, кича и вулгарната чалга“, настояват от гражданското сдружение.

Идете #steniskanabala, подкрепете кампанията на "Мото-Пфое" за сираците

Три известни имена – DJ Marten, Knapp и 45 Street – участват благотворително в тазгодишното издание на кампанията на "Мото-...

Представителите на организацията твърдят, че ако наистина държим на европейските духовни ценности, то просветното министерство трябва да препоръча на училищните ръководства и настоятелства да не толерират чалгата като забавление за завършващите.

„Крайно време е в борбата с вулгарната и пошла чалга да се обединят усилията на всички институции. Тук не е за подценяване и ролята на цялото гражданско общество", подчертават от родителската организация. "Абсурдно е, но е факт - през последните години абитуриентските балове и изпращания на практика са най-сериозният финансов донор за чалга индустрията, а много родители, уви, взимат кредити, за да могат да платят скъпите куверти за чалготеките, в които ще се веселят децата им“,  отблезват още от сдружението на майките.

Родителската организация също така настоява министър Танев да освободи едно от фолк заведенията в центъра на столицата.

„Пълен абсурд е Министерството на образованието да стопанисва фолк-клубове и да възпитава младото поколение в любов към чалгата и кючека. Превръщането на Студентския дом – културна институция с над 80-годишна история, в луксозен чалга клуб, за съжаление е станало факт благодарение на усилията на чиновници от просветното министерство, при това – в нарушение на закона“, категорични са от ”Майки срещу насилието”.

Да облечем за абитуриентския бал в Пловдив

„Да облечем за абитуриентския бал младежите от социалните заведения в Пловдив”- е идеята на  модното благотворително ш...

Тази пролет, точно в пика на абитуриентските балове честваме 1160 г. от създаването на славянската писменост и 1200 г. от рождението на първоучителя Св. Методий, припомня сдружението за финал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...