СБА: Новите цени на винетките ще затруднят хората с ниски доходи от селата

2031
СБА: Новите цени на винетките ще затруднят хората с ниски доходи от селата
Снимка: БГНЕС

От днес в дистрибуторската мрежа започна разпространението на винетките за 2016 г. Отпечатани са около 2 милиона винетки. До края на януари, когато изтича валидността на годишните стикери за 2015 г., ще бъдат разпространени над 4 милиона стикери от различните видове за различните категории превозни средства, предаде БНР.

Шофьорите продължават да смятат, че нашите пътища не са с качеството, което налага повишаването на цените на винетките, а от Съюза на българските автомобилисти (СБА) припомнят думите на министър Лиляна Павлова, че винетките трябва да имат социално поносима цена.

Манолова: Данъкоплатците са в правото си да знаят как се харчат събраните от тях пари

Това, което ще направя чрез предвидените ми правомощия е да отправя препоръка към министъра на регионалното развитие и благоустройствот...

"Може би не трябваше да се прави с такъв скок. По-къси интервали с по-малки завишения, мисля, че би трябвало да стигнат до тази цена, ако не и по-нагоре", заяви експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев.

От Съюза на българските автомобилисти казаха, че няма да повишават цените на курсовете за шофьори, защото увеличението е минимално, но смятат, че новата цена на стикера ще затрудни хората с ниски доходи най-вече от селата, които за съвсем кратко разстояние трябва да платят голяма сума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com