Седмицата в абсурди (14 - 18 май)

10929
Седмицата в абсурди (14 - 18 май)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 14 май

РАЗСЛЕДВАТ ОФИЦИАЛНО МВР ЗАРАДИ СЪМНИТЕЛНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) се е захванала с обществени поръчки на МВР, които са със съмнително завишени цени.

Коментар на Actualno.com: Защо ли ползваме още думичката "съмнително" ...

АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" СЕ ПОХВАЛИ: МИТНИЧАР ОТКАЗА ПОДКУП ОТ 500 ЕВРО

Митнически служител от "Капитан Андреево" отказа подкуп от 500 евро и така предотврати контрабандно пренасяне на 90 000 евро, съобщават от Агенция "Митници".

Коментар на Actualno.com: Дали човекът е бил скандализиран от обидно ниската тарифа?

ГАБРИЕЛА, УДАРИЛА 10 КОЛИ ПИЯНА И ДРОГИРАНА, ОТНОВО Е АРЕСТУВАНА - ЗА ПОБОЙ

21-годишната Габриела Медарова, която преди месец удари 10 паркирани автомобила в Пловдив след употреба на алкохол и дрога, отново е задържана за 24 часа - за нападение и нанасяне на удар срещу друго момиче.

Коментар на Actualno.com: Явно ѝ е допаднал арестът на момичето и все я влече натам.

Вторник, 15 май

ИМЕЙЛИТЕ ДО БДЖ ЧЕСТО ПЪТУВАТ И СТИГАТ ПО-БАВНО ОТ ВЛАКОВЕТЕ

Писмата със сигнали до БДЖ относно нередности изглежда пътуват по-бавно, отколкото е нормално – при това дори съобщения, пуснати по електронната поща. Това твърди читател на Actualno.com. В неговия случай се оказва, че отговор идва 9 дни, след като е пуснат съответният имейл. И отново, както и в първия случай, оправданието за забавянето е "технически причини".

Коментар на Actualno.com: В БДЖ явно всичко стана бавно, освен далаверите.

В УНСС МАГИСТРИТЕ ЩЕ УЧАТ "ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА"

УНСС открива нова магистърска програма, посветена на противодействието на корупцията.

Коментар на Actualno.com: Да обобщим - в университета, където документирано изпити могат да се вземат "по алтернативен начин", ще се преподава "Противодействие на корупцията"...

Сряда, 16 май

ЛУКАРСКИ: МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ ЗА КОНСЕРВАТИВНО-ПАТРИОТИЧНА ЛИНИЯ

"На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля, че ще вземем решение за такава линия консервативно-патриотична." Това заяви бъдещият бивш председател на СДС Божидар Лукарски.

Коментар на Actualno.com: Спокойно, ако не стане, ще вземете решение за ляво-земеделско-екологична линия или каквато там се наложи.

БАЩАТА НА ИЗРИСУВАНОТО СЪС СВАСТИКИ МОМЧЕ: НАПРАВИХТЕ Е*АТИ ПРОБЛЕМА, ТРАВМИРАХТЕ МИ ДЕТЕТО

Един час разпитваха бащата на второто нарисувано със свастики дете от мача „Левски”-ЦСКА, който обаче заяви, че не вижда нищо грешно в ситуацията. „Травмирахте ми детето!. Медиите направиха е*ати проблема", заяви той.

Коментар на Actualno.com: Да бе, тъпите медии как се заядоха, че някакви родители нямат проблем децата им да се разхождат като младши неофашисти...

Четвъртък, 17 май

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ НАПИСАХА СВОИТЕ ПОСЛАНИЯ В СОФИЯ

Европейските лидери на срещата в София трябваше да напишат послания на български. Логично, не всички се справиха успешно. Най-атрактивното послание беше на Ангела Меркел - "Сичко наи хубаго".

Коментар на Actualno.com: Ясно е, че Борисов разбира само български, но не е много трудно заключението, че колкото той ще напише нещо адекватно на немски, толкова и Меркел - на български.

ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАСЕКРЕТИ КРИМИНАЛНА ВРЪЗКА В СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ, КОЯТО ВОДИ КЪМ БОРИСОВ

Цялата информация, която Временната анкетна комисия за ЧЕЗ е получила от ДАНС, разузнаването и служба "Военна информация" относно участието на Никола Молчан в продажбата на българския бизнес за ЧЕЗ, е засекретена. Това е изрично записано в доклада на Временната парламентарна комисия, който беше приет със 148 гласа "за" и нито 1 "против" (17 май) от Народното събрание.

Коментар на Actualno.com: Все пак не трябва да има конкуренция на риалитата - че това токово риалити не се знае дали няма да накара някакви хора да се появят по улиците, вместо да си гледат кротко телевизия.

ЦЪРКВАТА ПОДКРЕПИ И БЛАГОСЛОВИ ПРОТЕСТА НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ

Пловдивският митрополит Николай лично благослови и подкрепи в протеста им пловдивските превозвачи.

Коментар на Actualno.com: Църквата понякога забравя, че е отделена от светските дела. Тя не счита за нужно да реши църковните и канонични проблеми, пред които е изправена, но в държавните работи е първа писта.

ИЗБЯГАЛИЯТ ЗАТВОРНИК ПЕЛОВ НАПИСА ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА

Избягалият затворник Владимир Пелов изпрати писмо до президента и омбудсмана. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора и твърди, че е невинен.

Коментар на Actualno.com: Очакваме скоро иначе много активно търсеният от МВР опасен затворник Пелов най-спокойно да вземе да се появи в някое телевизионно предаване. На полицията няма да ѝ е за сефте. Но пък на ул. "Султан тепе" зоополицията хвана котка, нападнала катерица - след сигнал на Агенция "Фокус". И право в затвора ...

Петък, 18 май

НА ВАРНЕНСКИ ПЛАЖ СЕ СТРОИ, ОБЩИНАТА НЕ ЗНАЕ КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯТ

На плаж Кабакум, на 2-3 метра от морето, вече са вдигнати основи, дори и скеле, на две сгради. Шокиращото е, че в Община Варна няма входирана схема за строеж по Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК). На директен въпрос кой е наемател на плаж Кабакум, отговорът беше – ще бъде извършена проверка.

Коментар на Actualno.com: Чиста случайност е, че по компроментиращите казуси общините винаги са някак мистериозно неинформирани.

ПРЕДЛАГАТ КОЛИТЕ ДА СЕ ДВИЖАТ НА 70 М ЕДНА ОТ ДРУГА НА МАГИСТРАЛАТА

Колите да се движат на 70 метра дистанция една от друга на магистралата. Това предвиждат новите промени в Закона за движение по пътищата.

Коментар на Actualno.com: Бръм-бръм - Едно не може да ни се отрече - по отношение на пътната безопасност България може спокойно да вземе европейската награда за оригиналност. Както и тази за идиотизъм.

МВР ОБЕЩА ДА НЕ НАРУШАВА ПРАВАТА НА ПЕЛОВ, АКО ТОЙ СЕ ПРЕДАДЕ

Всички права на Владимир Пелов ще бъдат спазени, ако той се предаде. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Коментар на Actualno.com: Ако обаче не се предаде, ще му нарушат правото да пише писма на фонетика и ще трябва на машинопис!

СЛЕД СИГНАЛ НА 112: СПАСИТЕЛНА АКЦИЯ ЗА БЕДСТВАЩА КАТЕРИЦА, НАБИТА ОТ КОТКА В СОФИЯ

Сигнал до 112 за бедстваща катерица, нападната от котка, доведе до спешна спасителна акция в София. Аварийно-спасителното звено на Столична община пристигна бързо на място, но преустанови операцията, тъй като стресираното животно се качи прекалено нависоко, а стълбата на звеното бе по-къса от необходимото.

Коментар на Actualno.com: Някои "новини" не се нуждаят от коментар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com