Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имейлите до БДЖ често пътуват и стигат по-бавно от влаковете

15 май 2018, 11:57 часа • 1435 прочитания

Писмата със сигнали до БДЖ относно нередности изглежда пътуват по-бавно, отколкото е нормално – при това дори съобщения, пуснати по електронната поща. Това твърди читател на Actualno.com, който се свърза с редакцията след материала ни: "БДЖ получава оплакване по електронната поща за 20 дни!".

В новия случай се оказва, че отговор идва 9 дни, след като е пуснат съответният имейл. И отново, както и в първия случай, оправданието за забавянето е "технически причини".

Сигналът се отнася до състава на влак 82209, който пътува от гара Долна Махала до Пловдив. Според читателя ни влакът се състоял от само 2 вагона, т.е. бил е претъпкан. Отделно, читателят ни е човек с двигателни проблеми и за него е било още по-трудно да успее да се качи. "По това направление пътуват главно пенсионери и хора с увреждания, което прави пътуването истински ад. Надявам се вземете мерки, поне през почивните дни, когато ги няма т.нар. работнически влакове и има повече свободни ЕМВ влакове (електрически мотриси)", пише мъжът.

10 дни по-късно от БДЖ връщат отговор, според който „в рамките на три месеца от датата на получаване на сигнала“ ще има и окончателен отговор. А окончателният отговор, който все пак идва, е с дата на писмото 20.04.2018 година, след като читателят ни още на 19 март подава сигнал до транспортното министерство и отговорът идва от изпълнителния директор на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров. Това, при положение, че де факто вторият сигнал е пуснат на 15 април, а първият отговор на БДЖ се връща на 24 април.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес