Седмицата в абсурди (26 февруари - 2 март)

4272
Седмицата в абсурди (26 февруари - 2 март)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 26 февруари

ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ИМАНЯРСКИ НАБЕЗИ ПРЕЗ 2017 Г., РЕГИСТРИРАНИ - ЕДВА 122

Десетки хиляди са иманярските набези през 2017 година, но регистрираните са едва 122, което бележи лек спад в работата на органите на МВР.

Коментар на Actualno.com: Културното наследство не е проблем от първа необходимост. Далеч по-важно е полицията да полага усилия главно в протестите за заплати.

"ЗАСТРАХОВАТЕЛИ" С ПОЧТИ НУЛЕВ КАПИТАЛ БЛОКИРАХА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 44 МЛН. ЛВ.

Двама "застрахователи" - един от Стара Загора и един от Чирпан, с по 1 лв. и 2 лв. капитал, са блокирали току-що разблокирана обществена поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" на обща стойност 44 363 981 лв. за рехабилитация на отсечки в територията на областите Смолян, Кърджали и Благоевград.

Коментар на Actualno.com: При такъв закон - такъв капитал.

Вторник, 27 февруари

БОРИСОВ ЗА ЧЕЗ: ЩЕ ГИ РАЗНИЩЯ, ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ОСТАВКИ

"Някой иска да повтори февруарските събития, по други сценарии със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви Бойко Борисов.

Коментар на Actualno.com: Борисов пак разви дислексия, когато трябва да говори с имена. Трети мандат вече ...

МАНОЛОВА: КАК ГУБЕЩО ДРУЖЕСТВО КАТО "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЩЕ ПОКРИВА ОБЩИНСКИ ДЪЛГ ОТ 67 МЛН. ЕВРО ЗА ЗАВОДА ЗА ОТПАДЪЦИ

Как губещо дружество като „Топлофикация София” ще покрива общински дълг от 67 млн. евро за завода за отпадъци. Това пита омбудсманът Мая Манолова в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Коментар на Actualno.com: Разбира се, че има как. Овцете, познати под имената "клиенти" и "данъкоплатци", за какво са?

МВР ПРЕЗ 2017 Г: ПРЕСТЪПНОСТТА РАСТЕ "НЕЗНАЧИТЕЛНО", РАЗКРИВАЕМОСТТА НАМАЛЯВА "НЕЗНАЧИТЕЛНО"

С 0,5% са се увеличили регистрираните престъпления в България през 2017 година спрямо 2016 година. Разкриваемостта обаче намалява, сочи официалният отчет на МВР за миналата година.

Коментар на Actualno.com: Тоест, МВР работи "незначително".

Сряда, 28 февруари

КАРАКАЧАНОВ ОБВИНИ ЗАКОНА ЗА СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ, ПОДКРЕПИ БОРИСОВ ЗА "ГОТВЕН ПРЕВРАТ"

Какъв е проблемът, по думите на Каркачанов – българската държава нямала никакво право, по-точно никакви механизми да се намесва при сделка със стратегическо дружество в областта на енергетиката. Каквото и да говорим – на българина акълът му идва на другия ден, пропускът е в законодателството, уточни лидерът на ВМРО. И заяви, че "Обединени патриоти" вече работели върху промени в закона, за да може КЕВР да има права да проверява такива сделки, дори в процеса на преговори. Не споделям "това глупаво неолиберално мислене, че всичко може да е частно", обясни Каракачанов.

Коментар на Actualno.com: И ние не споделяме това нахалитетско политическо мислене, че друг е виновен. Законът бил виновен? А законът КОЙ го пише?

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИСКАТ ВЕТО ВЪРХУ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ОМБУДСМАНА

Асоциацията на организациите на българските работодатели иска президентът да наложи вето върху приетите промени в Закона за омбудсмана, с които правомощията на омбудсмана се разширяват, като обхващат и възможност за намеса в спорове между граждани и други частни субекти – търговци, граждански организации и отделни граждани.

Коментар на Actualno.com: Разбира се. Работодателите трябва да са безсмъртни и недосегаеми и ако искат да се гаврят със служителите си, е редно да го правят без никой да им пречи.

Четвъртък, 1 март

УНИКАЛНО ВИДЕО: КОНТРОЛЬОР КАТО ТАРЗАН В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В ПЛОВДИВ

Кондуктор продава билети, буквално висейки от тавана на претъпкан автобус. Необичайната история е от градския транспорт на Пловдив.

Коментар на Actualno.com: Похвално! Вече са рядкост хората, които са готови да се направят на маймуна в името на служебния дълг.

ДАНС ИЗБИ РИБАТА: ЧЕЗ НЕ Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, КОВАЧКИ И ВЪЛКАНОВ ГО ИСКАЛИ

Снабдяването и разпределението не са стратегическа дейност. Дружеството не е част от стратегическите обекти. Това каза представителят на ДАНС Димитър Георгиев.

Коментар на Actualno.com: Прави са. Стратегически обекти са - Сараите на Доган, посолството на Москва и обектите на Маминото синче. Те контролират 7 млн. българи. Дружество, от което зависят само 3 млн. души и 1/3 от територията на страната, НЕ е с такава важност и значение.

Петък, 2 март

ПЕТКОВА ПРЕКЪСНА ОТПУСКАТА СИ, ЗА ДА ДОЙДЕ В НС, НО ТАМ НЯМАЛО НИКОЙ

Теменужка Петкова прекъсна отпуската си, за да дойде в парламента и да участва в разискванията по дебатите за ядрената енергетика, каквото беше настояването на БСП. От левицата обаче се оплакаха, че в залата няма депутати и съответно няма кой да гласува и да проведе дебатите. Наложи се да има спешно събиране на по-сериозен кворум за разисквания.

Коментар на Actualno.com: Защо продължава да има хора, които считат, че петък е ден за работа на народните представители? Те са достатъчно натоварени и уморени, няма нужда да работят всеки ден, има нужда само да си получават пълните заплати редовно. Сега дори им се наложи да се затичат - а при тази поледица е опасно!

ПРЕЧКИ ПРЕД НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЧЕЗ - И ЗАРАДИ ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН, И ЗАРАДИ ПРАВИЛАТА НА ЕС

Гинка Върбакова придобива 67%, по-специално в ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение, като държавата иска 34% от общо 100-те процента, но всичките тези 34% ще бъдат взети от 67-те процента на Върбакова - контролен пакет. Само че има противоречие с Търговския закон – дали в договора няма забрана за продажба на контролен пакет или целия дял в дългосрочен срок, колко е дълъг този срок, а ако Върбакова реши да препродава контролен пакет от дела си, трябва по закон да го предложи първо на миноритарните акционери. Това заяви пред Нова телевизия проф. Атанас Тасев.

Коментар на Actualno.com: Така е, Баце. Тая работа не е като оная работа ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...