Борисов за ЧЕЗ: Ще ги разнищя, този път няма да има оставки

5831
Борисов за ЧЕЗ: Ще ги разнищя, този път няма да има оставки
Снимка: БГНЕС

Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя до край. Така премиерът Бойко Борисов коментира сделката за продажбата на бизнеса за ЧЕЗ. Той припомни, че по подобен начин бе свалено първото му правителство.

Борисов каза, че е получил информация от чешкия премиер Андрей Бабиш за сделката и тя вече е заведена в секретното деловодство на парламента. 

Борисов взе да мечтае за финансиране от ЕБВР за АЕЦ "Белене"

Днес ми дойде идеята с едно европейско свързване и чрез ЕБВР (бел. ред. - Европейската банка за възстановяване и развитие) да реализира...

Премиерът заяви, че се обмисля промяна в закона, според която подобни фирми да не могат да правят такива сделки. От думите му се разбра, че спешно ще бъдат внесени промени в законодателството, с които да се попречи на Гинка Върбакова да заложи пред финансиращите банки акциите в дружеството купувач.

"Някой иска да повтори февруарските събития, по други сценарии със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви Борисов.

От думите му се разбра, че не трябва да се бърза с оставката на енергийния министър Теменужка Петрова преди да се приключи проверката по сделката.

Хаос около ЧЕЗ: От Чехия излезе информация за замесени две български банки

Две български банки са гарантирали заеми за "Инерком България", като гаранциите са представени пред ЧЕЗ като доказателство, че българск...

"Сега се насажда усещането и то много планирано, че някаква Гинка от Пазарджик, стоейки някой от нас зад нея, прави сделка. Това не е истина, целят се други последствия", каза още той и добави: "Въпросната г-жа ще има по-малко от 10%".

Борисов каза още, че "вижда руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които са имали проблеми. Той добави, че въпросните банки са изпратили "писма за намерения, хвърчащи листа, не означават абсолютно нищо".

Лидерът на ГЕРБ каза, че противниците му са използвали времето, в което е бил в чужбина. "Да приемем, че сме подценили ситуацията. Няма да им дам да ни петнят репутацията с подобни игрички. Тези хора са ме сваляли един път от власт, сега искат същото да направят", каза Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика