Седмицата в абсурди (3-7 септември)

8204
Седмицата в абсурди (3-7 септември)
Снимка: колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 3 септември

НФСБ ОСТАВА ВЪВ ВЛАСТТА, НО ОБВИНИ БОРИСОВ, ЧЕ УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО

НФСБ остава във властта, но ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. "Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения", заяви Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Ъъъ, как стават едновременно двете работи? Хем премиерът лош, хем като цяло ще си управляваме с него, че нещо ни се осладиха постовете...За такива ситуации Ъпсурт пееха "Некои ку*ви направиха много пари..."

ЗАСЛУЖАВАМ ЛИ ДА МЕ ЛИШАТ ОТ МОЯ ДОМ, ПИТА САКСКОБУРГГОТСКИ

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства. Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Коментар на Actualno.com: Поздрави с ето това видео, в което нашия обичан цар обявява, че никога не би имал материални претенции към имуществото си. Ама хубаво, ние ще му върнем имотите, но той как ще върне 800-те дни? 

БРАШНО ПОКРИ МАГИСТРАЛА "ХЕМУС"

Камион засипа с брашно част от магистрала "Хемус", като трафикът се осъществява само в активната лента, докато платното бъде почистено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За секунди магистралата се оказала обвита в гъста "димна" завеса, а пътното платно било осеяно с хартиени чували и изсипаното брашно от тях.

Коментар на Actualno.com: Трябваше да е със захар да му се невиди! Край на катастрофите и "войната по пътищата"!

БИВШИЯТ РЕГИОНАЛЕН МИНИСТЪР ПО КУП ВЪЗЛОВИ ВЪПРОСИ: ТРУДНО МОГА ДА ВИ ОТГОВОРЯ

Министърът не можа да отговори категорично на няколко възлови въпроса в интервю за bTV. Той беше попитан защо срокът за завършване на пътя е бил на практика удължен двойно и думите му бяха "трудно мога да ви отговоря"

Коментар на Actualno.com: За какво му е да знае на човека, той да не е там, за да може да отговаря на важни въпроси. Оставете го на мира, стига сте го тормозили, станало каквото станало.

Вторник, 4 септември

ЦВЕТАНОВ УВЕРИ: КОАЛИЦИЯТА Е СТАБИЛНА, ВСИЧКО Е НАРЕД

"Коалицията е стабилна. Продължаваме с изпълнението на програмата си. Всичко е наред!" Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Коментар на Actualno.com: Абе супер е всичко! Нищо, че няма един въпрос, по който да сте на едно мнение и нищо, че дори Валери и Волен искат да се развеждат. 

АПИ НАЗНАЧАВА ОЩЕ 921 СЛУЖИТЕЛИ, ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ ТОЛ-СИСТЕМАТА

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да бъдат назначени нови 921 служители, които да управляват тол-системата за плащане на пътни такси по републиканските пътища.

Коментар на Actualno.com: Колкото повече администрация, толкова по-добре. През годините е доказано, че раздуването на чиновниците прави така, че държавата да просперира. 

КАРАЯНЧЕВА: ДНЕВНИЯТ РЕД НА ПАРЛАМЕНТА НЕ БИВА ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ТОЗИ НА ХОРАТА

Дневният ред на парламента не може и не бива да се различава от дневния ред на хората. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на есенната сесия на парламента.

Коментар на Actualno.com: Така е, не бива. Ама е така от 20-30 години, но на Караянчева сега й направи впечатление. 

БИВШИ МИНИСТРИ НА САКСКОБУРГГОТСКИ СЕ СЪБРАХА ВЪВ "ВРАНА", МИСЛЯТ КАК ДА МУ ПОМОГНАТ ЗА ИМОТИТЕ

Чужди дипломати и видни личности ще бъдат информирани за решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е на цар Симеон II, а на държавата. Това ще са част от действията, които царисти ще предприемат в подкрепа на Симеон II. Те са били обсъдени на тайна сбирка във "Врана", където са се събрали над 20 души, за да решат как да подкрепят царя и да положат усилия да възтържествува справедливостта.

Коментар на Actualno.com: Най-добре е да се сезират всички международни институции и НАТО, ООН и ЕС да почнат да мислят по цял ден как да върнат на горкия човек това, което му се полага. Макар че честно казано можеше да му дадем и една панелка в Обеля, на фона на работата, която свърши за държавата.

Сряда, 5 септември

ВЕЖДИ РАШИДОВ Е КАНДИДАТ ЗА АКАДЕМИК

Бившият министър на културата Вежди Рашидов е кандидат за академик на Българската академия на науките (БАН), става известно от сайта на институцията. Рашидов, който е чл.-кор на БАН, е допуснат до конкурса за избор на академици и член-кореспонденти в отделение "Творци на изкуството и изкуствознание".

Коментар на Actualno.com: Нас ако питате академици много, но главен мултак на републиката е само един. 

КАРАКАЧАНОВ ПРИЗОВА ДА НЕ СЕ БЪРЗА С ГЛАСУВАНЕТО НА МИНИСТЕРСКИТЕ ОСТАВКИ

Ако оставките на тримата министри бъдат внесени и това е мнението на ГЕРБ, би следвало те да бъдат подкрепени. Но не трябва да се бърза. Такова мнение изрази пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и председател на ВМРО.

Коментар на Actualno.com: Може да се помисли месец-два и примерно да видим дали ще стане още една тежка катастрофа, щото ако е само една, то може да е просто случайност и без да са виновни да ги махнем тия министри.

ЖЕНА С УВРЕЖДАНЕ: ПЕНСИЯТА МИ СТИГА ТОЧНО ЗА 10 МИНУТИ

"Пенсията ми стига точно за 10 минути. Тя е 366 лв. – в момента, в който я получа, плащам всички сметки и вече нямам пенсия." Това каза за bTV Грета Аспарухова, която се движи с количка и е много активна при протестите на хората с увреждания.

Коментар на Actualno.com: Времето е пари, казват. Така е в Абсурдистан - 10 минути, но пък какви минути само!

РУМЕН РАДЕВ: ИНДИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПРИЯТЕЛСКА СТРАНА ЗА БЪЛГАРИЯ

Индия винаги е била приятелска страна за България. Това каза президентът Румен Радев, предаде БГНЕС. -0:26 По негова покана президентът на Индия Рам Натх Ковинд е на държавно посещение у нас. В присъствието на двамата президенти в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 бяха подписани двустранни документи.

Коментар на Actualno.com: Наясно сме с дипломатическия протокол, но представяте ли си най-сетне да има среща на високо ниво, на която някой политик да каже: "Като цяло не сме имали кой знае какви отношения, това е защото сме много далеч, Индия си е в Азия, ние на Балканите, общо взето няма какво толкова да се случи между нас, благодаря за вниманието".

Четвъртък, 6 септември

Кратка пауза. Новини - хич. Държавата е аут, хората са си взели петъка и дим да ги няма в Гърция. Тъпи речи на политици за Съединението и пожелателни възгласи от типа "Ако сега бяхме както едно време, какво нещо щеше да е." Най-лошото е, че само след две седмици ще се кажат кажи-речи същите работи за Независимостта. Тия два празника трябвало да не са толкова близо един до друг. 

Петък, 7 септември

В РУСИЯ СЪЗДАДОХА КОСМИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ, РАБОТЕЩ С ВОДКА

Учени от университета „Сергей Королев“ в Самара са изобретили двигател за космически кораби, който работи с гориво, в състава на което влиза и алкохол, предава ТАСС. -0:27 Горивната смес е съчетание между дестилирана вода и етилов спирт.

Коментар на Actualno.com: Напред към други галактики и системи, напред към покоряването на космоса и разселването на човечеството по цялата вселенска шир! Да живей! 

СЪПРУГАТА НА БОРИС ДЖОНСЪН ГО ИЗГОНИ ОКОНЧАТЕЛНО

Бившият министър на външните работи на Великобритания и бивш кмет на Лондон Борис Джонсън вече не живее заедно със съпругата си Марина Уилър, пише британският таблоид Sun. Според изданието съпругата на Джонсън го е изгонила от семейното жилище след поредната му изневяра. Двойката, която има четири пълнолетни деца, се разделя за трети път в рамките на 25-годишното си съжителство.

Коментар на Actualno.com: Първо БРЕКЗИТ, после БРАКЗИТ. Тоя човек изглежда иска да излезе от всички възможни институции и да се превърне в бродяга, който проси пари за цигари до Централна гара. 

АДВОКАТЪТ НА ИВАНЧЕВА: ПСИХИЧНОТО Ѝ ЗДРАВЕ Е КРИТИЧНО И МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ПСИХОЛОГИЧЕСКА СМЪРТ

Психичното здраве на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева е критично и то може да доведе до психологическа смърт. Това каза адвокатът ѝ Димитър Марковски, позовавайки се на психиатри, минути след като Специализираният наказателен съд не даде ход на разпоредителното дело, предаде БГНЕС.

Коментар на Actualno.com: Тук нещата не са смешни, а абсурдни от към тъмната й страна. Тази жена наистина бе подложена на абсолютна инквизиция още от зрелищното й арестуване до вкарването й с белезници в болницата. 

РАШИДОВ СКЕПТИЧЕН, ЧЕ ОСТАВКИТЕ НА РАДЕВ, НАНКОВ И МОСКОВСКИ ЩЕ "ОПРАВЯТ НЕЩАТА"

Дали оставките ще оправят нещата, аз дълбоко се съмнявам, защото като гледам тримата министри - те са професионалисти. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов.

Коментар на Actualno.com: Да влезеш на два пъти в тази коментарна рубрика е сериозно постижение. Каква е логиката на Вежди? То тъй и тъй няма да се оправят нещата, ами направо да не се сменят нито министри, нито депутати, нито правителства, вместо да се занимаваме с глупости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com