НФСБ остава във властта, но обвини Борисов, че управлява еднолично (ВИДЕО)

4255
НФСБ остава във властта, но обвини Борисов, че управлява еднолично (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

НФСБ остава във властта, но ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това заяви председателят на партията Валери Симеонов на брифинг.

"Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения", заяви Симеонов.

Каракачанов не счита, че има трусове в коалицията

Не би следвало при всеки случай, когато част от обществото поиска кръв, да жертваш министри, без да изчакаш разследването. Това каза пр...

Припомняме, че днес следобед коалиционните партньори ще обсъдят промените в кабинета. Напрежение между тях предизвикаха оставките на трима министри, поискани от премиера Бойко Борисов заради тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 17 души.

"Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи", каза още Симеонов.

Според него стабилността на коалиционното управление е застрашена и от непрекъснатите атаки срещу всички предложения на НФСБ в парламентарната група от страна на партньорите в коалиция "Обединени патриоти".

"Провежда се масирана медийна кампания за оклеветяване и очерняне на НФСБ, каквото не провежда дори основният ни политически опонент ДПС", каза още Валери Симеонов.

Волен Сидеров за Валери Симеонов: Има Радини вълнения

Валери Симеонов не изпълнява споразумението. Ние сме решили в коалиционното споразумение, че ако премиерът подава оставка, се събираме ...

"Искам да припомня, че НФСБ е самостоятелна партия без действието на Бойко Борисов. Може да не сме голяма партия, но сме самостоятелна, която държи на своята независимост", добави вицепремиерът.

За да остане партията в управлението, Симеонов обяви няколко искания:

Решителна промяна в начина на управление и на коалиционно взаимодействие от страна на премиера и партия ГЕРБ;

Ускоряване на изпълнението на заложените в управленската програма задачи, свързани с осъществяването на реални реформи в сферата на пенсионното дело, повишаването на доходите, насърчаване на дребния и среден бизнес и реални антимонополни действия, гарантиране на живота, здравето и сигурността на българските граждани, борбата с престъпността и корупцията, ефективно и достъпно здравеопазване и образование;

Разпада ли се правителството? Симеонов с кърваво писмо към Борисов

Кризата във властта стигна пиков момент и въобще не е сигурно дали коалицията между ГЕРБ и Обединени патриоти ще издържи идните дни. Ли...

Осъществяването на необходимите реформи да не бъде жертвано заради съмнително поддържане на политически рейтинг чрез показно решаване на проблеми, повдигнати в сутрешни телевизионни блокове и репортажи или такива, поставени от маргинализирани групи протестиращи, НПО-та и опозицията;

На въпрос на Actualno.com за акция "шум" Симеонов обяви, че това не е акция, а години наред са се правили редица проверки от всички органи.

"Тези проверки се правят доста по-сериозно, защото видях, че хората си вършат работата, ако имат сигурност. Намерихме си законовия начин и затворихме две заведения", каза вицепремиерът.

И не е вярно, че правим проверки само на тези, които ни е удобно. Проверяват се тези, срещу които има най-много сигнали", уточни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика