Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 1-7 април 2024 г. (ГРАФИКА)

31 март 2024, 17:30 часа • 10405 прочитания

Новата седмица ще ни зарадва със слънчево време. С колко градуса ще се повишат температурите вижте в седмичната прогноза за времето за 1-7 април 2024 г.

Месечна прогноза за времето за април 2024 г. (КАРТА)

Началото на седмицата

В понеделник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг и с него концентрацията на сахарски прах в атмосферата над страната ще се увеличи още. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са между 25° и 30°. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Магнитни бури през април 2024 г. - кои са опасните дни (ГРАФИКИ)

Графика: НИМХ

От сряда до петък

През следващите дни ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в четвъртък, когато на отделни места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, в сряда по-късно през деня ще се обърне от юг, а в петък отново за кратко ще стане северозападен.

10 начина да пестим вода у дома

През уикенда

Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°, в събота и неделя с два-три градуса по-високи.

Още: 9 начина да се храним по-екологично

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес