Село във Видинско нае охрана заради кражбите

26123
Село във Видинско нае охрана заради кражбите
Снимка: БГНЕС

Оплакванията и жалбите, че по-малките села в България масово стават жертва на крадци и обирджии, не са от вчера или днес. Във видинското село Новоселци обаче намериха решение - наеха си лична охрана, информира Нова телевизия.

В селото живеят около 800 души, а от години то е обект на набези и няма дом, в който дръзки крадци да не са прониквали. Сега обаче вече шест екипа патрулират денонощно и от месец насам кражби няма. Таксата за охранителите не е непосилна - от 7 до 10 лева на къща. За предотвратяването на кражбите охранителите си сътрудничат с видинската полиция.

Русия възражда доброволните граждански патрули

Най-голямата държава в света е на път да възобнови дейността на доброволните граждански отряди. Това ще се случи, ако законопроектът с ...

„Взаимодействието е отлично. Когато имаме сигнали или оплаквания от местните жители за дадено посегателство, ние информираме на момента патрула и с общи усилия стигаме до кражбата и тя бива разкривана веднага”, обяснява Ваня Каменова, представител на охранителната фирма.

През септември в Новоселци са извършени четири кражби, които вече са разкрити. А за месец октомври в полицията няма регистрирана нито една.

След като кражбите в Новоселци спрели, още няколко села в региона също си наели охрана, защото обирите при тях се увеличили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...