СЕМ глобява БНТ заради средния пръст на Кошлуков

4145
СЕМ глобява БНТ заради средния пръст на Кошлуков
Снимка: БНТ/Стоп кадър

Поведението на Емил Кошлуков в петъчния брой на предаването "Още от деня" най-вероятно ще донесе глоба за БНТ. Това съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ) пред репортер на Actualno.com.

Припомняме, че програмният директор на националната телевизия показа среден пръст на Борислав Сандов, който му гостуваше за дискусия, посветена на протестите срещу застрояването на парк "Пирин". Поведението на Кошлуков изкара пред БНТ хора на протест, които отново поискаха оставката му като програмен директор. Снощи самият Кошлуков се извини за неприличния жест.

Емил Кошлуков се извини за показания среден пръст в ефир

Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Това заяви Емил Кошлуков, програмен директор на Б...

На днешното си заседание медийният регулатор ще включи в програмата си казуса, като експерти вече коментираха, че БНТ може да бъде глобена на базата на чл. 10 от Закона за радиото и телевизията. В ал. 6 е записано, че доставчиците на медийни услуги не бива да допускат "предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие". Ако регулаторът прецени, че става дума за нарушаване на добрите нрави, глобата е между 3 хил. и 15 хил. лв.

В същия член са разписани изискванията за недопускане на ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак, гарантиране на правото на отговор и съхраняване на чистотата на българския език.

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров вече обяви, че ще глоби Кошлуков. "Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции", гласи позицията на Каменаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com