Сезират българските евродепутати за счупената плоча на Мара Бунева

13524
Сезират българските евродепутати за счупената плоча на Мара Бунева
Снимка: БГНЕС

Българският културен клуб в Скопие (БККС) ще сезира българските евродепутати в Брюксел за счупената плоча, поставена вчера на кея на Вардар, в памет на 86-годишнината от подвига на Мара Бунева. Това каза Лазар Младенов, председател на БККС, предаде Фокус.

"Този път ние ще реагираме и ще уведомим нашите евродепутати в Брюксел и ще изпратим протестна нота до властите в Скопие", посочи той.

Вандали в Скопие отново счупиха плочата на Мара Бунева

Неизвестни лица счупиха паметната плоча на Мара Бунева, поставена вчера на кея на река Вардар от Българския културен клуб в Скопие. Тов...

По думите му всяка година се случва подобно нещо. "Всяка година, когато поставим плоча, те просто я разчупват", каза Младенов.

"От 2007 г., когато се случи инцидентът, когато имаше и бой, след това нямаше такива физически инциденти, но като се започна с поставяне на плочи, просто всяка година няколко часа след поставянето, плочите се чупят", каза Лазар Младенов.

По думите му това е акт на безидейност на някои хора – неинформираност. "Те са хора, които абсолютно не си познават собствената история. Хулиганство на неинформирани хора. Още по-страшно е, ако са инородни елементи. Ако са инородни елементи, визирам хора от севера, тогава срамът още по-голям за македонците, защото позволяват това", каза Младенов.

Младенов допълни, че не му е известно да има разследване на тези случаи.

Андрей Ковачев отнесе случая "Мара Бунева" в ЕП

"Разочароващo е, че и тази година беше осквернена паметта и геройството на македонската българка - Мара Бунева, борила се срещу сръбска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com