Сезонът в Боровец започва този уикенд

1196
Сезонът в Боровец започва този уикенд
Снимка: БГНЕС

Ски сезонът в Боровец се открива на 8 декември, като от 8 до 16 декември лифт картите ще бъдат намалени с 30%. За новия сезон е изградена и разширена система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг в ски центровете „Ястребец” и „Ситняково”. Обособена е и специална зона за деца и шейни в ниската част на писта "Червено знаме", което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите.

Това разкри каза на пресконференция в Пресклуб „България” Георги Кочов - изпълнителен директор на Бороспорт АД. Празникът по повод 120-ата годишнина от основаването на курорта и новия ски сезон ще бъде на 17 декември. Тогава дневните лифт карти ще бъдат на символична цена от 5 лева, а събраните средства ще бъдат внесени във Фонда "Петър Попангелов и приятели". От "Бороспорт" са осигурили безплатно нощно каране, както и безплатни уроци за деца и начинаещи до 12 години, предаде БГНЕС.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които "Бороспорт" ще раздаде по случай годишнината на курорта. За доброто настроение на сцената пред хотел "Рила" ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов, Брас Асоциация и др. На пресконференцията бе съобщено, че към "Бороспорт" АД е учреден Фонд "Петър Попангелов и приятели" с цел развитието на детския и младежкия ски спорт в Самоков и региона, както и популяризирането на Боровец като целогодишен курорт. Председател на фонда е бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски, а ролята на консултант ще изпълнява легендата на българския ски спорт Петър Попангелов.

"Целта е в следващите години стотици деца да напреднат в ските. Ще опитаме да развием таланта на най-добрите сред тях. В България скиорите карат неправилно и това им пречи да се развиват. Надяваме се отново да имаме скиор на топ ниво, дано да е през този век", каза Попангелов пред репортерите.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев подчерта, че политиката за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която общината съвместно с „Бороспорт“ следва вече от няколко години, продължава. “Бороспорт” осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове. Дългосрочната програма дава възможност децата не само да се докоснат до природата и планината, но и допринася за тяхното развитие като бъдещи спортисти, от редиците на които да излязат новите ски и сноуборд таланти на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com