СФСМВР: С протеста на 5 юли ще помогнем на министъра да вземе правилните решения

1424
СФСМВР: С протеста на 5 юли ще помогнем на министъра да вземе правилните решения
Снимка: БГНЕС

Министърът доста ни зарадва, тъй като позициите му, като цяло, съвпадат до голяма степен с нашите. Но като решения или не може да ги вземе самостоятелно, или ние трябва да му помогнем, с един добър протест, да разбере, че няма как да работят така служителите на МВР.

Това каза заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Борис Прешелков по повод на срещата с представители на министерството.

Във връзка с проведената днес среща между ръководството на МВР и представители на синдикатите, Прешелков коментира: „Изслушахме една информация от тях за направеното от Министерството, от парламента и с това се изчерпи в общи линии дневния ред".

"Министърът говори за приоритети в Министерството и други неща, които не бяха залегнали в дневния ред“, посочи Прешелков. По думите му на срещата не се е стигнало до абсолютно никакво решение. „Срещата беше до голяма степен информативна. На практика от нея нямаше някакъв резултат, освен, че чухме мнението на Министерството“, допълни той.

Валентин Радев: Не може да има полицай във всяко населено място и не трябва

Не може да има полицай във всяко населено място и не трябва, никъде не се прави така. В момента се работи по правилата как да бъде изпо...

Според него министър Радев сам е изредил доста аргументи в насока на увеличение на заплатите. „Виждам, че той самият е наясно, че просто няма как МВР да функционира с тези ниски заплати. Но като цяло не беше казано от негова страна, че тази година ще има някакво размърдване на заплащането“, съобщи той, цитиран от Фокус.

„Що се отнася до униформите е внесен законопроект, във връзка с който изразихме скептицизъм, тъй като има неща, които трябва да се изчистят. Има някои капани в тези текстове, които биха могли да се избегнат, ако се съгласуват със синдикалните организации“, каза още Прешелков.

Синдикалистът заяви, че готвеният протест на 5 юли ще се проведе. „Протестът за 5 юли остава и няма как да не остане при положение, че не стигнахме до някакво задоволително решение по исканията, които имахме, че избягахме напълно от дневния ред на предишното ССП и че на практика не са провеждани никакви преговори“, коментира той.

По думите му процентът, с който да бъдат увеличени заплатите в МВР, е нещо, което подлежи на договаряне. „Това е въпрос на преговори, които така и не са започнали. Ние на 5 юли ще протестираме срещу нещата, които се извършват в МВР, срещу ниските възнаграждения. Оттам нататък, министърът би трябвало да ни приеме на преговори и да коментираме директните цифри и параметри“, допълни Перешелков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...