Шеф на bTV към Домусчиев: Пригответе се да отговаряте на неудобни въпроси

21404
Шеф на bTV към Домусчиев: Пригответе се да отговаряте на неудобни въпроси

Работата на журналистите не е да бъдат "добри", "лоши", "позитивни" или "негативни", а да търсят обективната истина. Единствено по този критерий обществото оценява резултатите. С тези думи директорът на "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV Венелин Петков се обърна към собственика на Лудогорец и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.

Петков публикува официално писмо до Домусчиев в профила си във Facebook. В него директорът на новинарския отдел на bTV припомни на бизнесмена, който обиди с думата "олигофрен" репортера на телевизията Димитър Тасев, че в България има закони и го посъветва да види чл. 146 и чл. 148 от Наказателния кодекс. Чл. 146, т. 1 гласи: "Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от 1000 до 3000 лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание". Чл. 148, т. 1, гласи: "За обида, нанесена публично, наказанието е глоба от 3000 до 10 000 лева и обществено порицание".

Журналисти от БНР поискаха Домусчиев да напусне Обществения съвет на радиото

Протестиращите журналисти в Българското национално радио (БНР) настояха собственикът на футболен клуб Лудогорец Кирил Домусчиев да напу...

"Празненството Ви (бел. ред. - празненството по случай новата трибуна на "Лудогорец Арена" на 15 май) вече предизвика доста сериозни въпроси, които очакват своите отговори. Тези въпроси далеч надхвърлят поведението ви в интервюто за колегата Димитър Тасев. Те са изцяло в сферата на обективната журналистика. Съветвам ви да бъдете готов да отговаряте. Употребата на обидни епитети няма да ви помогне особено", пише Петков.

Какво още написа Петков в писмото си до Домусчиев - вижте в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com