Шефът на КАТ за катастрофата на АМ "Тракия": По пътищата ни дебнат опасности отвсякъде

5910
Шефът на КАТ за катастрофата на АМ "Тракия": По пътищата ни дебнат опасности отвсякъде
Снимка: БГНЕС

Това са атмосферни условия, които се случват изненадващо. Така началникът на КАТ комисар Бойко Рановски отговори на въпрос относно причините за верижната катастрофа на АМ "Тракия" от вчерашния ден (5 юли), като добави, че има разследване и то щяло да установи какво се е случило.

Няма как да поставим пътни полицаи на всяко място, където може да се случи нещо. Ако очакваме, че ще се случи, ще поставим, уточни Рановски. Той се съгласи, че през предишните дни е имало задимяване от сметището край Ихтиман, което тлее от една седмица и не коментира кой е трябвало да следи. Движейки се по пътищата, там ни дебнат опасности отвсякъде, дълбокомъдрено заключи Рановски пред Нова телевизия.

И Младенов не е сигурен коя е причината за катастрофата на АМ "Тракия"

По последна информация общо 31 души са пострадали в тежката верижна катастрофа на магистрала „Тракия" тази сутрин". От тях възрас...

Сметище или мъгла?

Не е основната причина димът от сметището за катастрофата на АМ "Тракия". Както виждате, и днес има мъгла. Усеща се и мирис на дим, но ние няма да можем да стоим тук, ако това всичкото е дим. Наоколо е влажно, как може да има дим? Така кметът на Ихтиман Калоян Илиев изложи аргументите си против тезата, че тлеещото от над седмица сметище край града е основната причина за вчерашната катастрофа.

Не казвам, че нямаме проблем на сметището, призна кметът, който изрази съмнение, че сметището може да бъде загасено. Градоначалникът заяви, че на 2 юли е имало голям пожар и тогава имало много повече дим. Надявам се ситуацията да не се повтори, но не можем да влияем на метеорологичните условия, добави Илиев. Той не се нае да каже кога точно сметището ще бъде загасено. Кметът уточни и, че още преди година са подали проект за еврофинансиране сметището, което е на 50 години, да бъде премахнато.

От Нова телевизия съобщиха, че сега вече има патрул на КАТ на АМ "Тракия", но вчера (5 юли) такъв не е имало.

АПИ се лута между мъгла и дим като причина за инцидента на "Тракия"

За няколко часа шефът на АПИ Дончо Атанасов смени два пъти становището си за причините за тежката верижна катастрофа на магистрала &bdq...

Основната причина е гъстият дим от сметището, смята обаче бившият началник на магистрална полиция Красимир Занев. Трудно е могло да се предотврати, защото е станало много бързо сутринта, добави той. В тези райони падат гъсти мъгли и там винаги са ставали верижни катастрофи и тежки транспортни произшествия, смята Занев. И уточни, че от АПИ са могли да вземат превантивни мерки, защото задимяване е имало от предния ден.

Свидетелски показания

Попаднах рязка в абсолютна тъмница, примесен с адски пушек и дим, видимост 0 метра. Първата ми мисъл беше да спра, но това няма как да стане на магистралата – видях бяла кола, беше под тир, хората бяха наизлезли. Помислих си как с хората ще издържат на този пушек. Шофьор съм 30 години такова нещо не ми се е случвало. Това сметище дими от миналата седмица, разказа свидетел пред bTV какво се е случило вчера (5 юли) на АМ "Тракия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Доц. Светлана Божилова: Пропагандата се скри зад „свободата на словото“ и цензурата (ВИДЕО)

Пак ремонти по "Хемус": Променено е движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

Времето утре - 3 май 2024 г.

Първата в света хранилка за животни с изкуствен интелект създадоха наши ученици

Оранжев код за валежи в 7 области в петък

ДНК анализът е готов: Велико Минков ли е бащата на малкото дете на Габриела Славова

АКФ алармира за лобизъм в част от спрените от ветото промени в Закона за инвестициите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com