Шефът на "Софийски имоти" похарчил 4500 лева на дружеството за себе си, твърди Георги Кадиев

7120
Шефът на "Софийски имоти" похарчил 4500 лева на дружеството за себе си, твърди Георги Кадиев

Има ли злоупотреби по отношение на бюджета на Столична община през 2012 година? Според общинския съветник от БСП Георги Кадиев – да.

В нарочно писмо до софийския кмет Йорданка Фандъкова Кадиев посочва, че е получил сигнал, че изпълняващият директор на Софийски имоти ЕАД – г-н Деян Цветков си е купувал стоки за лична употреба с финансови средства и фактури от „Софийски имоти”.

Кадиев иска оставката на столичния зам. кмет Любомир Христов заради случая с "Карат-С"

Отговорността за сделката с транспортната фирма „Катат-С” АД се носи от зам. кмета на София Любомир Христов, казва бившият ...

Закупените стоки варират от техника като фотоапарат „Канон”, компютър HP със съответния софтуер, през дрехи на известни марки като „Пийк” и „Клопенбърг” и „Адидас”, до кафемашина, сокоизстисквачка, бутилки уиски „Дъмпъл”, „Джони Уокър”, портмоне, козметика от „Есте Лаудер”, лекарства, книга „1000 причини да се гордеем, че сме Българи” с подаръчна торбичка и 500 талона за синя и зелена зона. За дрехи са похарчени 734,16 лв, за лични разходи и разходи за домакинството – 1513,77 лв, за различни видове техника и аксесоари към нея разходите достигат до 2238,96 лв.

Всички фактури са издадени в периода от 9.07.2012г. до 23.01.2013г, когато г-н Деян Цветков е изпълнявал длъжността директор на "Софийски имоти" ЕАД. В голямата си част разходите са направени в края на годината, преди и около декемврийските празници.

В писмото си Кадиев е приложил ксерокопия на фактурите за всички тези стоки.

Освен тези лични стоки, има и сигнал за други нарушения – започнали непрозрачни ремонти на „Софийски имоти”, за неправомерно уволнение на служители на дружеството, потвърдено и от Инспекцията по труда, както и при отдаването на почивната база на фирмата в с. Китен и извършеният за сметка на дружеството цялостен ремонт на базата на обща стойност 118 213,61 лева. За тези злоупотреби също са приложени документи.

На утрешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се гласува бюджета на Столична община за 2013г. Неизпълнението на приходите спрямо заложените за 2012г. е в размер на 77 млн лв, а за 2013г. бюджетът на СО e с 123 млн. лева по-малко от този през 2011 година.

Спрели далавера за над 3 млн. лв.

Днес официално Общинският съвет в София отмени решението за споразумение с Карат С, с което общината трябваше да им изплати 3 284 795 л...

Бонуси в Столична община

Въпреки кризата и през 2012 година столични общинари получиха бонуси за над 450 хил. лева. С хонорари за работата си през изминалата година бяха възнаградени всички общински съветници, които са членове на Надзорния съвет на Общинската агенция по приватизация, съобщава БНТ.

Членове на трите общински структури - Надзорния съвет на Столичната агенция по приватизация, Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, са съветници, зам.-кметове и представители на администрацията. Девет са общинските съветници, които са членове на Надзорния съвет. Те се определят на квотен принцип от различните партии в общинския съвет. Специален механизъм определя допълнителните им възнаграждения. Хонорарите се изчисляват по формулата - 350% умножено по средната заплата на щатните служители в дадената агенция. За 2011-та тя е около 700 лева.

Според отчета на председателя на Надзорния съвет на приватизационната агенция Валя Чилова за хонорари на Надзорния съвет са дадени над 450 хил. лева. През 2011-та парите са били по-малко - около 390 хил. лева.

Основният аргумент да получават тези бонуси е ниската основна заплата на съветниците - около 200 лева. В същото време от работата на тези общинари до голяма степен зависят приходите, които ще постъпят в хазната от приватизационни сделки. За миналата година те са близо 13 млн. лева.

Делото "Софийски имоти" беше отложено за неопределено време

За неопределено време беше отложено едно от делата за злоупотреби в общинското дружество "Софийски имоти", съобщи БНР. Съдия-докладчи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com