Ще решим проблемите с границата с Турция в края на април, смята Папазов

11797
Ще решим проблемите с границата с Турция в края на април, смята Папазов
Снимка: БГНЕС

В края на месец април мисля, че ще имаме готова спогодба с Турция, във връзка с проблемите по границата.

Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на заседание в парламентарната комисия по европейски въпроси.

При даването на концесия за бургаското пристанище има сериозни грешки, твърди Папазов

Обсъждат се всички варианти за бъдещото развитие на пристанище "Бургас". В момента корабните места са 14. Още при отдаването на концеси...

„С турския ми колега, подписахме една рамка, в която се опитахме да променим действащата спогодба от 1977 година. Трябва да се намери съвсем нова платформа, на която да стъпим и да преосмислим всички действия за бъдещото развитие на автомобилния транспорт. Рамката е много добра. Преговорите от 6 и 7 март завършиха с протокол, включващ всички искания от наша страна. Турската страна постави своите условия. Имаме 2 седмици да осмислим предложенията на отсрещната страна. След това в София или Варна ще се срещнем и ще изготвим споразумение. То ще бъде оставено за обществено обсъждане и след това ще бъде подписано. Има воля и от двете страни за решение на въпроса в дългосрочен период. До момента на подписване на споразумението имаме достатъчно споразумения и достатъчен брой разрешителни, които да задоволят и двете страни. Към настоящия момент, нямаме никакви проблеми. Фактурата не се счита за превозен документ. Най-големият проблем е бройката разрешителни, които ние ще получим от и за трета страна. Ние искаме този брой да бъде увеличен с повече от 5 хил. Турската страна също има изисквания. Диалогът е много добър. Нито веднъж не е бил такъв, поне колкото аз съм присъствал”, посочи министърът.

„Не се предвижда отпадане на транзитните такси за турските превозвачи. Това е искане на турската страна, не сме се съгласили с това. Обмисляме варианти как да облекчим турските превозвачи за зареждане на дизелово гориво на територията на България например. Търсим реален вариант”, каза още Данаил Папазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com