Синдикатите на тъмно за съкращенията

29814
Синдикатите на тъмно за съкращенията
Снимка: БГНЕС

И ние работим със слухове. Сега сте ме поканили да коментирам слухове. Така Димитър Манолов, вицепрезидент на “Подкрепа”, коментира пред БНТ темата с предложените за съкращение 10% от администрацията. Официално съобщение синдикатите не са получили. “Никога не сме били против да бъде посъкратена малко администрацията. Ние сме за това администрацията да бъде подредена и да работи такава администрация, от която държавата има потребност”, каза Манолов.

“Аз не знам нито едно правителство, което да не е напрвило съкращения”, заяви той, но добави, че това не е правено както трябва. Според него, тези съкращения винаги се случват по един и същи начин – първо всички режими уволняват политическите протежета на високите нива, след което се прави някакво процентно съкращение, като тези проценти са винаги кръгли числа.

КТ "Подкрепа" иска образованието да бъде освободено от ДДС

Учителският синдикат към КТ "Подкрепа" изпрати ново открито писмо до премиера Пламен Орешарски, в което настоява за финансови политик...

“Винаги настръхвам като чуя за кръгло число, защото в природата кръгло число няма”, каза Манолов. Той е на едно мнение с Министерство на финансите, че трябва да се направи анализ на структурите и на хората, които работят в тях. Според него, числото на съкращение трябва да отговаря на реалната необходимост.

“Това блокира дейността на институциите”, каза той за планираното съкращение. Манолов изтъкна и неуспехите във въвеждането на електронно рпавителство, което е по-важно за това гражданите да бъдат доволни от администрацията.

“Самата висша администрация няма интерес да бъде въведено електронното правителство”, смята той. “Аз съм за съкращения на тези хора, които са наистина ненужни и по повод на които се съкращават хора, които наистина са нужни”, добави Манолов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com