СК: Настояваме за пълна ревизия на доставките на лекарства

3618
СК: Настояваме за пълна ревизия на доставките на лекарства
Сините включват в ревизията и здравно-осигурителните плащания на НЗОК

Народните представители на Синята коалиция внесоха проект за решение Сметната палата да извърши цялостен одит на действията на Министерството на здравеопазването по разходването на финансови средства за централни доставки на лекарства, съобщиха от СК.

Сините включват в ревизията и здравно-осигурителните плащания на НЗОК за лекарства за домашно лечение, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели и разходването на предоставените трансфери на Министерството на здравеопазването от НЗОК за заплащане на лекарствени продукти и медицински изделия за периода 2005 г. – 2011 г.

Вносителите посочват, че лекарствената политика в България е важен елемент от системата на здравеопазването, за финансирането, на който се ползват повече от 20 % от публичните средства в сектора. Според тях извършването на одит от Сметната палата е необходимо за идентифициране на проблемите, свързани с неправилно и нецелесъобразно финансиране. Този одит има за цел да доведе до изграждане на нова лекарствена политика в полза на пациентите и до пресичане на корупционни практики, отбелязват още в мотивите си сините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com