Скандално: Скъсаха снимка на президента в национален ефир

10131
Скандално: Скъсаха снимка на президента в национален ефир
Снимка: bTV

Скандално – сценаристът на „Шоуто на Слави“ Филип Станев си позволи в национален ефир да скъса снимката на действащия президент на България Росен Плевнелиев.

Това стана по време на снощното предаване (06.06.2016), тъй като Плевнелиев изпълни функциите си и прати на Конституционния съд да реши дали три от въпросите на референдума на Слави Трифонов са допустими.

Юристи критикуват президента за реакцията му относно референдума на Слави Трифонов

"Искането на президента Росен Плевнелиев Конституционният съд да се произнесе по три от въпросите за референдума, инициирани от "Шоуто ...

Въпросите, заради които Плевнелиев сезира съда, касаят да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите, броят на народните представители да бъде намален на 120 и директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура. Днес (7 юни) Конституционният съд трябва да реши дали въобще да има дело.

Ситуацията напомни много на случилото се преди пет години, когато Николай Бареков скъса в ефира на фалиралата вече ТВ7 вестник "Труд". Това стана в рубриката на "Гореща точка" на сутрешния блок на телевизията. Причина за реакцията беше публикация на "Труд" за Огнян Донев и фирмата му "Софарма". По това време имаше натиск срещу "Труд" и "24 часа" от страна на властта - първото правителство на Бойко Борисов, като Донев беше разследван и отиде на съд за укриване на данъци.

По думите на Слави Трифонов президентът е поискал въпросите да се обявяват за противоконституционни, а не че е поискал съдът да каже дали отговарят на конституцията. Филип Станев пък обяви Плевнелиев за "този субект", като добави, че Плевнелиев не е президент на всички българи и не е неговият президент, докато Слави Трифонов повтаряше: "Искам възпитание! Коректност! Дипломация". "Това е един политически труп", отвърна Станев, който изрази радост, че Плевнелиев се оттеглил от политиката, докато Слави Трифонов го караше да престане. Според сценариста никъде в Конституцията не пишело дали може да се пита Конституционният съд кои въпроси от референдум са съвместими с Конституцията и кои не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com