Слави на протест пред парламента. Гледахте на живо в Actualno.com

11030
Слави на протест пред парламента. Гледахте на живо в Actualno.com
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

От няколко дни в социалните мрежи циркулира информация, че днес от 13:00 ч. пред сградата на Народното събрание ще дойде Слави Трифонов, за да си потърси гражданските права.

Макар че официално съобщение в сайта на "Шоуто на Слави" няма, от информация на Гражданско движение ДНЕС, което работеше активно за провеждането на референдума преди време, разпространиха новината в сайта си за евентуалния протест на Слави. В интернет вече се разпространява и призив за подкрепа от страна на граждани.

Припомняме, че на 30 януари Слави Трифонов изпрати отворено писмо до политиците, в което им даде две седмици срок да започнат сериозна работа по решенията от референдума и два месеца да ги облекат в закони. На 27 март - ден след предсрочните парламентарни избори - Слави отново се обърна към новоизбраните депутати със срокове.

Периодът от 2 седмици очевидно изтича днес, 4 май. В писмото си от 27 март обаче Слави изрично уточнява следното: Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права".

Въпреки че не е ясно дали Слави Трифонов ще дойде днес от 13:00 часа пред парламента, гледайте на живо ТУК и във Facebook страницата на Actualno.com, нашето пряко включване от Народното събрание в очакване в Слави.

За близо 10 минути свършиха билетите за втория концерт на Слави

Преди малко на Facebook страницата на Еventim се появи съобщение, че близо 10 минути след продажбата на билетите за втория концерт на С...

* Буквално в 12:50 часа Слави Трифонов изпрати официално писмо за намеренията си. Ето какво гласи то:

Българският политически елит се е самозабравил. Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред парламента.

Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред парламента в Скопие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com