Сменят табелите за синя зона

6281
Сменят табелите за синя зона

През целия ден работници подменяха указателните табели заради новите правила за паркиране в центъра на София и синята зона, които влизат в сила от днес.

От раните часове на деня в центъра на София се виждаха работници от Центъра за градска мобилност, които усърдно премахваха старите и слагаха новите табели за синята зона. Паркирането в нея освен, че от днес е двойно по-скъпо - за един час до 2 лв., ще бъде валидно и за събота до ранния следобед. Така на новите табели е записано на български и английски, че местата за синя зона са от 8 до 19 часа всеки работен ден и в събота от 8 до 14 часа. На тях вече е изписана и друга промяна, че платеното паркиране е до 2 часа.

Зоните вече са два типа - синя, която обхваща идеалния център, и по-широка: зелена.

Синята зона е оградена от булевардите "Христо Ботев", "Тодор Александров", "Княз Ал. Дондуков", "Васил Левски", "Ген. М. Д. Скобелев"(подробна карта може да се види в сайта на Центъра за градска мобилност). В синята зона максималната продължителност на паркирането е два часа, а цената за всеки час ще е двойно по-висока от сегашната и вече ще е 2 лв. Освен чрез талон за паркиране, цената може да се заплати и чрез SMS на телефон 1302. С винетен стикер паркират хората, които живеят в районите на синята и зелената зона, а за хората с увреждания има карти за преференциално паркиране.

Зелената зона е оградена от: бул. "Княгиня Мария Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", бул. "България", бул. "Академик Иван Е. Гешов", ул. "Хан Пресиян", ул. "Здраве", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев", ул. "Опълченска".

Редактор: Георги Иванов

Двойно по-скъпа синя зона в София от 1 септември

От 1 септември един час в синя зона струва 2 лв., ще се плаща и за паркиране в събота до 14 ч. Новите правила за паркиране в центъра ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com