SMS ни ориентира къде да гласуваме на референдума

11724
SMS ни ориентира къде да гласуваме на референдума

От днес регионалното министерство осигурява достъп до избирателните списъци за референдума на 27 януари за всички български граждани, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Те могат да проверят своите данни и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване по три начина - онлайн, чрез SMS и по телефона.

На интернет адрес http://www.grao.bg/elections/ гражданите и общинските администрации могат да направят справки в избирателните списъци, да подават искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път и да регистрират издадените удостоверения за гласуване на друго място. Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Станишев: "Белене" ще бъде печатница на пари за българската държава

На 27 януари 2013 г. предстои първият в съвременната демократична история на България референдум, който се провежда по волята на 700 00...

Друг начин за информиране е чрез SMS. Текстовото съобщение се изпраща на номер 18429 - единен и за трите мобилни оператора. Цената e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS-а гражданите изписват единствено ЕГН-тата си. Системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция за съответния човек, предаде БЛИЦ.

Информация може да се получи и чрез обаждане на стационарен или мобилен телефон. Избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO") - безплатен за цялата страна.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com