Снегът затрупа България. Оранжев код за опасно време!

7471
Снегът затрупа България. Оранжев код за опасно време!
Почти в цялата страна има дебела снежна покривка

Невиждан от много време снеговалеж се изсипа в последните два дни.

Почти в цялата страна има дебела снежна покривка, която затруднява максимално движението на моторни превозни средства.

Жълт код за снеговалеж в 10 области

Жълт код за потенциално опасни метеорологични явления е обявен на територията на 10 области в страната, съобщиха от Националния институ...

В Русенско ситуацията е доста сложна поради обилния снеговалеж и силния вятър. Минути след като улиците и пътищата са почистени те отново са покрити със сняг. В четири общини е спряно и електроснабдяването. Много трудно се поддържа и пътя Русе-Велико Търново. Снощи от румънска страна бе спряно движението по Дунав-мост поради непочистени пътища в Румъния. И тази сутрин движението по Дунав-мост остава затворено.

Късно снощи най-тежка бе ситуацията на територията на областите Перник, Пазарджик и София.

Проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Върбишки и Троянски бяха затворени за МПС, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

През прохода Вратник и прохода Шипка бе забранено движението на товарни МПС над 10 т, а през Дюлинския проход - движението на всички товарни МПС. Обходни маршрути са пътят Варна - Обзор - Слънчев бряг или Ришкия проход.

През прохода Петрохан всички превозни средства трябва да се движат с вериги. Там е забранено движението на товарни автомобили над 10 т и МПС с ремаркета и полуремаркета.

Между 1,75 и 2,15 м снежна покривка по пистите в курорта "Боровец"

Между 1,75 и 2,15 м е снежната покривка по пистите в курорта "Боровец", съобщиха от "Бороспорт". Отворени са всички писти с изключение...

Временно ограничения се въвеждат и за проходите Превала, Пампорово и Печинско и пътищата Смолян-Рудозем и Чокманово-Смилян-Горна Арда. Там всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

Късно снощи кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Оперативния щаб за координация и контрол за поддържане на територията на общината при зимни условия.

Тази сутрин път Е-79 Димово - Бела - Скомля - Медовица временно бе затворен за движение на тежкотоварни автомобили за почистване.

АМ "Люлин" от София до Перник временно се спира движението на тежкотоварни автомобили за почистване.

Оранжев код е обявен в Източна и част от Централна България, а жълт код е обявен в Западна България.

България побеля

За часове тази нощ България се превърна в снежна приказка. За тези, които не са на път, разбира се. Обилен сняг валя в столицата и в д...

В 15 области на страната е обявен оранжевият код заради обилни валежи. В областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска и Шуменска ще вали интензивен сняг, придружен от силен вятър. В областите Ямболска, Бургаска, Варненска и Добричка ще вали обилен дъжд, придружен също от бурен вятър. В Ловешка и Габровска области се очакват силни превалявания от сняг. Жълтият код е в сила за останалите 13 области в Западна България заради обилни снеговалежи.

Времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество