Сняг и студ в последната неделя от ноември

15007
Сняг и студ в последната неделя от ноември
Снимка: Thinkstock

Застудяване и превалявания от сняг на много места в страната ще има в последната неделя от ноември. В Южна България валежите ще са от дъжд, но още около пладне в югоизточните райони ще се примесва със сняг. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в източните райони умерен от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между -2 и 3 градуса, а максималните - в Северна България между -2 и 0, в Южна – между 3 и 8 градуса. В Северна България в повечето места ще се образува снежна покривка 5-10 см. Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието ще е облачно, с предимно слаби превалявания, по северното - от сняг, по южното - от дъжд, но е възможно по-късно през деня да се примесва със сняг. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 0 по северното, до 3-4 градуса по южното крайбрежие.

Слънчева неделя с температури до 20 градуса

На 19 октомври през деня ще преобладава слънчево време. До обяд над Централна България облачността ще е значителна – предимно нис...

В планините ще е облачно и мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м ще е около 5, на 2000 м около 0 градуса, по северните склонове на Стара планина и по-ниски.

Атмосферното налягане от запад ще се понижава.

В понеделник времето ще бъде облачно, с почти повсеместни на места интензивни валежи. В Северна България ще продължи да превалява сняг и там снежната покривка ще се увеличи, в Горнотракийската низина ще вали дъжд и сняг, а по долината на река Струма – дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между -3 и 2 градуса, в югозападните райони до 5-6 градуса. Максималните - в Северна България – между -2 и 0, в Южна - между 0 и 5, в югозападните райони до 8-10 градуса.

Във вторник и сряда вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и температурите в югоизточната половина от страната слабо ще се повишат. Времето ще се задържи облачно, на много места с валежи - в Северна България от сняг, който в Добруджа и Лудогорието ще преминава в дъжд, а в Южна България ще вали дъжд.

Предимно слънчево с лек вятър

Над Западна и Централна България ще бъде слънчево, докато над Източна облачността ще е значителна и на много места там ще продължи да п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com