София отбеляза 130-та годишнина от Съединението

4771
София отбеляза 130-та годишнина от Съединението
Снимка: БГНЕС

Тържествено столичани отбелязаха 130-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България на церемония пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, предаде БГНЕС.

Венци и цветя бяха поднесени от граждани и обществени личности до костницата и вътре в нея. В празничното честване взеха участие Националната гвардейска част, Мъжки вокален ансамбъл „България” с диригент акад. Валентин Бобевски и актрисата Василка Сугарева.

Бойко Борисов: Можем уверено и с общи усилия да работим, за да бъде страната ни стабилна и просперираща

Министър-председателят Бойко Борисов поздравява всички сънародници по случай 130- годишнината от Съединението на Княжество България и И...

На 6 септември празнуваме едно от най-забележителните събития в българската история-Съединението на Източна Румелия с Княжество България. По стечение на обстоятелствата България не е освободена единна и е принудена да страда в няколко държави. Нашите прадеди по един невероятен начин със страхотна воля, организация и със следване на принципи и идеали, завещани от Левски и Ботев успяват да направят едно чудо тогава на политическата карта на Европа - да обединят „двете Българии” и да ги утвърдят като една независима държава през следващите години, коментира зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

Той подчерта, че всички очакват от българските партии да следват примера на големите имена, направили Съединението възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com