Специална програма в Ловеч за Деня на християнското семейство

19805
Специална програма в Ловеч за Деня на християнското семейство
Снимка: Thinkstock/Guliver

21 ноември - Въведение Богородично и Ден на християнското семейство - няма да отмине неотбелязан в Ловеч. Там ще се състои концерт в църквата "Въведение Богородично" на новия катедрален храм в града "Св. Св. Кирил и Методий", съобщават от общинската администрация.

Организатори на проявата са Община Ловеч и Ловчанската митрополия. Концертът ще започне в 18.00 часа на 20 ноември. В него ще участват Детско-юношеският църковен хор "Архангелский глас" с ръководител Милена Дафинина, ученици от ОУ "Васил Левски" - Ловеч, изучаващи СИП "Религия" под ръководството на отец Любомир Казашки, Православният театър към ОДК-Ловеч с ръководител Наталия Хумбаджиева, Неделното училище при Ловчанската митрополия и деца от детските градини от града.

25 опасни язовира има в Ловешко

25 са потенциално опасните язовири в Ловешка област. Това е установила комисия, назначена от областния управител Милко Недялков. Комиси...

Ловчанският митрополит Гавриил ще благослови и поздрави присъстващите. Приветствие ще бъде поднесено и от кметството. Организаторите съобщават още, че имат намерение отбелязването на 21 ноември - Въведение Богородично, вече да е в едноименната църква с идеята деца и родители да влязат в храма като символ на "Въведението".

Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учеща се младеж с решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929 година. Въведение Богородично е един от големите църковни празници, с които се почита Пресвета Дева Мария - закрилница, застъпница и утешителка на човешкия род.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com