Спецпрокуратурата с 4 обвинения срещу Цар Киро

9125
Спецпрокуратурата с 4 обвинения срещу Цар Киро
Снимка: бгнес

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу Кирил Рашков и трима души от обкръжението му.

Прокуратурата е внесла обвинителния акт на 6 март. На Рашков са повдигнати четири обвинения, съобщиха от спецпрокуратурата.

Първото обвинение е за това, че на 10 юли 2014 г. без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през ГКПП "Капитан Андреево" 501,5 г живак – силно отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за внос и износ.

Второто обвинение е, че без надлежно разрешение е държал в гр. Пловдив въпросното вещество под разрешителен режим. Третото обвинение е, че е държал множество археологически обекти, които не са описани и регистрирани – антични монети (в т.ч. от III в. преди Христа), пръстени и части от накити. И четвъртото обвинение е, че от началото на май 2014 г. до началото на юли 2014 г. в Пловдив се е сговорил с Радослав Петров да вършат престъпления в страната и чужбина по чл. 354а от НК – държане с цел разпространение на наркотици.

Две обвинения са повдигнати на Радослав Петров. Освен за сговор с Кирил Рашков, Петров е обвинен и за държане с цел разпространение на 2,738 кг амфетамини.

Михаил Дерменджиев е обвинен за незаконно притежание на наркотици и на три огнестрелни оръжия. Симеон Илиев е с обвинения за незаконно притежание на оръжие и на археологически обекти. Кирил Рашков и Радослав Петров продължават да са с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com